Prečo má Matt Calvert na prilbe ružové plexisklo?

Keď tím Colorado Avalanche v stredu bojoval proti St. Louis Blues, fanúšikovia si mohli všimnúť, že útočník denverského tímu Matt Calvert nosil na svojej prilbe plexi štít s ružovým zafarbením. Prečo?

Niektorí fanúšikovia by si mysleli, že išlo o štýlovú záležitosť pri zmenách, ktoré podstúpili prilby, nohavice a rukavice Avalanche. Pravda však leží niekde inde. Calvert jednoducho bez tohto ružového podfarbenia nemôže hrať – počas kariéry podstúpil niekoľko otrasov mozgu, pre ktoré sa stal citlivý na svetlo.

„Je to v podstate to isté, ako keby ste v noci nosili okuliare proti modrému svetlu pred obrazovkou, ktoré obmedzujú vystavenie k žiareniu. V aréne je veľa jasných svetiel, takže treba využiť všetko, čo pomôže,“ povedal Calvert.

Tréner Jared Bednar hovoril, že cieľom tímu je každého hráča udržať v čo najlepšej kondícii čo najdlhšie. Preto došlo aj k takémuto opatreniu pre Calverta.

„Naším cieľom pri ňom je to isté, čo pri celom tíme – potrebujeme byť dlho odolní, potrebujeme zostať zdraví. To bol vlani náš problém. Hráč ako Calvy je pre nás dôležitý pre to, ako hrá, akú energiu prináša, ako dôležitý je pre oslabenia. Je to skúsený hráč, stmeľuje tím a my ho potrebujeme mať v zostave,“ skonštatoval kormidelník.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL