Daňo skončil na listine zranených hráčov

Tím Winnipeg Jets zapísal pred prvým duelom sezóny na listinu zranených hráčov slovenského útočníka Marka Daňa. Oficiálne s nešpecifikovaným zranením.

Daňo, ktorý začiatkom minulého týždňa prežil pobyt na waiver listine, utrpel zlomeninu zápästia ľavej ruky v zápase Slovenskej extraligy, v ktorej stihol odohrať v drese Dukly Trenčín dva zápasy so ziskom dvoch gólov a asistencie.

K zraneniu došlo krátko po tom, čo sa trenčiansky odchovanec dohodol s Jets na jednoročnej zmluve. Po dvoch operáciách vyjadril hokejista nádej, že by mohol stihnúť štart sezóny. V nej bolo jeho cieľom vybojovať si miesto v prvom tíme.

Pôvodne malo zotavovanie trvať zhruba dva mesiace, no momentálne to vyzerá na ďalší mesiac absencie. Aj preto hokejista stále zotrváva na Slovensku, kde sa pred niekoľkými dňami zasnúbil s priateľkou Petrou.

Daňo odohral v minulej sezóne v NHL len tri bezbodové zápasy za Columbus. V nižšej AHL odohral 46 duelov za Cleveland, pričom nazbieral 19 bodov (4+15). Za Winnipeg už v minulosti odohral 82 zápasov so ziskom 22 bodov (10+12).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 01. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL