Mike Smith vynechá niekoľko týždňov. Oilers museli volať do Rakúska

Tím Edmonton Oilers si v druhom zápase sezóny musel nečakane poradiť bez skúseného brankára Mikea Smitha. Netrvalo dlho a kanadská organizácia ho zapísala na listinu dlhodobo zranených hráčov.

Očakáva sa, že tridsaťosemročný veterán vynechá pre nešpecifikované problémy niekoľko týždňov. Podľa pravidiel pre listinu dlhodobo zranených hráčov to bude minimálne 24 dní alebo 10 zápasov.

Jednotkou Oilers je momentálne Mikko Koskinen, ktorému vo štvrtok kryl chrbát dvadsaťdvaročný Stuart Skinner, ktorý má nulové skúsenosti z NHL. Tím prišiel pred štartom sezóny cez waiver listinu o Antona Forsberga, ktorý mal byť pôvodne tretím gólmanom v hierarchii.

Kanadský tím tiež musel doplniť brankára do svojej taxi zostavy. Rozhodol sa pre povolanie Oliviera Rodrigueho, ktorý momentálne chytával v Rakúsku. Keď príde do Kanady, bude musieť podstúpiť povinnú karanténu.

Medzitým by sa generálny manažér Ken Holland mohol rozhodnúť pre akvizíciu iného brankára. Jim Matheson vidí za vhodných adeptov Jimmyho Howarda alebo Keitha Kinkaida, prípadne urobiť výmenu s cieľom získať Michaela Hutchinsona. Potenciálne pripadá do úvahy aj Forsberg, ktorý by musel ísť znova na waiver listinu, ak by sa Winnipeg rozhodol zaradiť ho do taxi zostavy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL