Lige sa nepáčila reakcia Voráčka na novinárovu otázku

Vyzerá to tak, že vedenie NHL nemá radosť z toho, ako sa útočník Philadelphie Jakub Voráček správal minulý týždeň k novinárovi.

Voráček sa zviditeľnil po piatkovom zápase, keď reportéra denníka Philadelphia Inquirer Mikea Sielskiho nazval podrazákom a povedal, že nemá zmysle mu odpovedať, keď aj tak bude písať „sku*vené sra*ky“.

Sam Carchidi, Sielskiho kolega z redakcie, odhalil, že sa o celej záležitosti rozprával so zástupcom komisára NHL Billom Dalym.

„Liga mala podľa Billa Dalyho, zástupcu komisára NHL, „diskusiu“ s Jakubom Voráčkom o jeho nadávkami plnej tiráde na virtuálnej tlačovke po piatkovom zápase. Nechcel komentovať, či bola udelená aj nejaká pokuta,“ prezradil Carchidi.

Sielski medzitým pre hokejový blog Crossing Broad uviedol, že podľa neho za podráždenú reakciu môže stĺpček, ktorý napísal v októbri 2019. Písal, že tréner Alain Vigneault po pomalom štarte do sezóny hovoril, že potrebuje viac od skupiny skúsenejších hráčov. Kým on rozprával, Voráček a Claude Giroux sa smiali.

Sielski prezradil, že ho kontaktovali Flyers, lebo si mysleli, že písal o tom, že sa Voráček a Giroux smiali na tom, čo hovorí Vigneault. On sa za to ospravedlnil, vyjadril pochopenie a do stĺpčeka na webovej stránke denníka doplnil, že nevedel, o čom sa hráči rozprávali a na čom sa smiali. Tiež bol ochotný vyjasniť si veci s Voráčkom.

NHL má pre podobné situácie pochopenie, ale nepáči sa jej, ak sa hráči prejavujú takto verejne, najmä ak tlačové konferencie niektoré médiá vysielajú naživo a ich vyjadrenia obsahujú nadávky.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL