Pánik si zvyká na trénera a oceňuje Cháru. Slovenský hokej musí robiť lepšiu prácu, tvrdí

Slovenský útočník Richard Pánik, ktorý v utorok po prvýkrát v sezóne bodoval, si ešte stále nezvykol na štýl hokeja, ktorý preferuje nový tréner Washingtonu Peter Laviolette. Verí však, že si naň mužstvo čoskoro zvykne a prinesie mu to viac úspechov.

„Je to fajn, ale o trochu odlišné, ako v minulom roku. Stále si na to zvykáme. Myslím si však, že sme na dobrej ceste a hneď, ako si budeme istejší a prestaneme o tom premýšľať, tak sa naša hra zlepší,“ povedal Pánik novinárom pred utorkovým duelom.

Medzi nové tváre v organizácii sa zaradil aj Zdeno Chára, s ktorým si martinský rodák zahral v slovenskej reprezentácii. Jeho prítomnosť v kabíne oceňuje a verí, že je pre Capitals prínosom.

„Poznal som ho trochu z olympiády, ale predtým som ho osobne nepoznal. Samozrejme, vedel som, kto to je, lebo na Slovensku je známy. Má úžasnú kariéru. Teraz sa každému snaží pomáhať, hlavne nám, Slovákom a Čechom, pretože sa môžeme rozprávať našim jazykom. Má veľa skúseností a je vždy dobré mať ich v tíme,“ skonštatoval Pánik.

Pánik si užíva atmosféru v tíme, v ktorom je veľa Slovákov, Čechov a Rusov. Slovenský hokej je však už dlhšie na ústupe, čo sa odzrkadľuje aj na klesajúcom počte hráčov v NHL. Aj s Andrejom Sekerom, ktorého Dallas ešte nehral, figuruje v aktívnych zostavách len šesť hokejistov spod Tatier.

Jeden z dvoch slovenských útočníkov v lige nevedel povedať, či hokej v jeho krajine už vidí svetlo na konci tunela, ale verí, že by počet jeho krajanov v lige mohol narásť, ak by prichádzali väčšie úspechy v mládežníckych kategóriách.

„Je to ťažká otázka. Mali sme niekoľko skutočne dobrých mladých hráčov, ale v týchto dňoch je ešte ťažšie a ťažšie sa dostať do NHL. Musíme mať nejaký úspechy v kategóriách do 20 alebo 18 rokov, aby si chlapcov všimli,“ myslí si Pánik.

„Neviem, povedal by som, že situácia doma na Slovensku nie je celkom dobrá a myslím si, že musíme robiť lepšiu prácu, aby sme produkovali viac lepších hráčov.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 01. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL