Potenciálna jednotka draftu bola v šoku z prvých zápasov na Slovensku

Brandt Clarke patrí medzi najväčšie nádeje tohtoročného vstupného draftu NHL. Kanadský obranca momentálne hráva v najvyššej slovenskej súťaži, o ktorej hovoril pre zámorský podcast NHL Draft Class.

Sedemnásťročný obranca, ktorého do Nových Zámkov prilákal brat Graeme, v prvých ôsmich zápasoch na hosťovaní nebodoval a kým čaká na štart juniorskej OHL, zvyká si na hokej, ktorý ho pozitívne prekvapil.

„Je to zmena. V mojich prvých pár zápasoch som bol šokovaný, aká rýchla hra sa tu hrá, ako silní hráči tu sú, hlavne, keď už sú rozohraní vo forme a ja som nehral zápas od stredu marca,“ povedal Clarke. „Určite to bolo prispôsobenie. Teraz sa už cítim skutočne dobre.“

„Naposledy som odohral 26 minút. Cítim, že sa mi darí dobre. Dostávam sa k množstvu striel, ktoré prejdú k bráne, urobil som pár prihrávok do brejku, vytvoril šance pre hráčov v streleckej pozícii. Určite to bolo prispôsobenie. Určite je to dobrá liga s množstvom talentu. Je to určite iné ako OHL.“

Väčšina zámorských hráčov si pôsobenie na „starom kontinente“ pochvaľuje aj pre život a atmosféru mimo ľadu. Clarke si to však pre pretrvávajúcu pandémiu užívať nemôže.

„Veľa toho vidieť nemôžem. Zvyčajne, keď idete do Európy, tak chodíte po pamiatkach a mimo ľadu je to veľká zábava. Teraz je to však iné. Nemám veľa dobrých príbehov, ktoré by som mohol niekomu rozprávať. Som len v byte, v potravinách a na zimnom štadióne. To sú jediné miesta, kde trávim čas,“ skonštatoval talent, ktorého v niektorých rebríčkoch pasujú aj za jednotku draftu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 01. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL