Tatar o vydarenom začiatku: Nálada je skvelá. Gallagherovi chýba jeho hnev

Najlepším kanadským tímom v úvode sezóny NHL je Montreal. Ten dokonca vedie celú ligu celkom jasne s 24 strelenými gólmi. Slovenský útočník Tomáš Tatar sa tak na výkonnosť ofenzívy sťažovať nemôže.

„Všetky štyri útoky hrajú dobre. Sú oblasti, v ktorých môžeme byť lepší a pracujeme na tom. Chceme byť menej vylučovaní a dostávať menej gólov, ale je veľmi dobré vidieť, že sa všetkým štyrom útokom darí a strieľame góly. Myslím si, že to je teraz silnou stránkou nášho tímu. Chceme hrať na oboch stranách ľadu. Niekedy gól prídu a niekedy nie, ale dúfajme, že v tom dokážeme pokračovať,“ povedal Tatar.

Montrealu sa darí aj napriek tomu, že hráva u súperov, kde mal naplánovaných prvých šesť zápasov sezóny. Pred návratom domov to však tímu dalo šancu stmeliť kolektív, čo sa aj darí.

„Niekto sa ma opýtal na tento trip ešte pred štartom kempu. Myslím si, že sme veľmi spokojní, že v prvých dvoch týždňoch môžeme tráviť čas spolu. Nálada je skvelá. Chceme však zostať pokorní, pokračovať v tvrdej práci a robiť si našu prácu. Sebadôvera tu však je. Spolu si užívame veľa zábavy a to je dôležité,“ skonštatoval Tatar.

Neoddeliteľnou súčasťou ciest v NHL býva hrávanie kariet. To je však v tejto sezóne zakázané prísnymi opatreniami, ktorých snahou je obmedziť šírenie koronavírusu. Zapája sa do nich aj Tatar. A práve on s kartami v rukách chýbajú Brendanovi Gallagherovi.

„Skutočne mi chýbajú karty a Tatarova nahnevaná tvár po prehrách,“ poznamenal Slovákov spoluhráč z útoku, ktorého členovia doteraz vyprodukoval 11 bodov. Tatar ich nazbieral päť za tri góly a dve asistencie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 01. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL