Švajčiarsky nováčik prepisoval históriu prvým gólom i hetrikom v NHL + video

Chicago porazilo v nedeľu Detroit pomerom 6:2, pričom štyri góly Blackhawks boli švajčiarske. A tri z nich strelil nováčik Pius Suter, ktorý pred duelom proti Red Wings nestrelil v NHL ani jeden gól.

Dvadsaťštyriročný rodák z Zürichu strelil svoj prvý gól v kariére v piatej minúte svojho šiesteho stretnutia v lige. Druhý gól pridal o päť minút neskôr a hetrik skompletizoval v 13. minúte tretej tretiny.

„Bol som napumpovaný, bol som vzrušený. Keď máte už dva góly, uvedomujete si, čo bude znamenať ten ďalší. Bol som šťastný, že to nakoniec vyšlo,“ povedal Suter.

„Bol som šťastný, že som konečne strelil prvý gól. Potom to bolo pre mňa už ľahšie. Po druhom góle som si hovoril, že teraz potrebujem streliť aj ten tretí, hlavne, keď som tie dva strelil tak skoro. Mal som nejaké šance a na konci to tam padlo. Bol to skvelý pocit. Bola to zábava a dodalo mi to aj sebavedomie.“

Suter, ktorý podpísal s Blackhawks v lete jednoročnú zmluvu, sa stal prvým hráčom Blackhawks, ktorý strelil svoje prvé tri góly NHL v jedinom zápase od roku 1933, kedy to dokázal Bill Kendall. Za posledných 30 rokov to dokázal ako 10. hráč v celej lige.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL