Toffoli a Hebertová prvými hviezdami týždňa

NHL v pondelok oznámila mená hviezd uplynulého týždňa sezóny 2020/21. Spomedzi hráčov sa ich dočkali útočník Montrealu Tyler Toffoli, útočník Dallasu Joe Pavelski a brankár Anaheimu John Gibson.

1. HVIEZDA: TYLER TOFFOLI, MONTREAL CANADIENS
Toffoli viedol NHL s piatimi gólmi a zdieľal prvé miesto s ôsmimi kanadskými bodmi a šiestimi plusovými bodmi. Canadiens pomohol k bilancii 3-0-1. V prvom zápase týždňa asistoval, v ďalších troch zakaždým skóroval. 20. januára pritom dosiahol aj hetrik v prvom zápase proti Vancouveru, za ktorý dohrával minulú sezónu.

Okrem Toffoliho sa z tohto ocenenia teší aj respiračná terapeutka Virginia Hebertová zo Zdravotníckeho centra Montrealskej univerzity. NHL sa takto rozhodla každý týždeň oceňovať aj ľudí, ktorí sú prínosom pre spoločnosť v čase pandémie a vďaka ktorým je možné hrať v súčasnosti aj hokej.

2. HVIEZDA: JOE PAVELSKI, DALLAS STARS
Pavelski zaznamenal tri góly a štyri asistencie v dvoch zápasoch, z ktorých si Stars odniesli plný bodový zisk. V otváracom zápase sezóny vyrovnal klubový rekord so štyrmi bodmi, keď zaznamenal dva góly a dve asistencie. O dva dni neskôr sa v 36 rokoch stal najstarším hráčom histórie NHL, ktorý zaznamenal tri a viac bodov v každom z úvodných dvoch zápasov tímu v ročníku.

3. HVIEZDA: JOHN GIBSON, ANAHEIM DUCKS
Gibson zneškodnil 95 z 99 striel, ktorým čelil. Svoj tím doviedol k bilancii 2-0-1, pričom dosiahol 96,0% úspešnosť zákrokov a priemer 1,33 inkasovaného gólu na zápas. 18. januára kryl všetkých 34 striel, aby vychytal svoje 20. čisté konto v kariére.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL