Stützle k výhre nepomohol. Canucks rozbili Ottawu aj vďaka hetriku Suttera + video

Po pomerne nabitom programe sme si v pondelok užili v NHL voľnejší večer. Odohral sa len jeden zápas. Videli sme v ňom prvý gól i prvý hetrik v kariére.

VAN - OTT 7:1

Sutter a Demko doviedli Canucks k presvedčivej výhre nad Senators

Thatcher Demko zneškodnil 35 striel a Brandon Sutter strelil svoj prvý hetrik v kariére, aby pomohli Vancouveru ukončil dvojzápasovú sériu prehier a poraziť Ottawu presvedčivo 7:1. Pre Demka išlo o prvý triumf v ročníku. Svoj prvý gól v sezóne strelil Quinn Hughes a z gólov sa tešili aj Tyler Motte, Tanner Pearson a Olli Juolevi, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Nils Hoglander asistoval, aby bodoval v troch zápasoch po sebe – dlhšiu bodovú sériu mal z nováčikov zatiaľ len Ty Smith z New Jersey. Všetkých sedem gólov inkasoval Matt Murray, ktorý čelil 35 strelám. Jediný gól Senators strelil za stavu 0:2 Austin Watson. Ottawe nepomohol ani návrat Tima Stützleho, ktorý vynechal predošlé tri zápasy pre zranenie zápästia. Tím z hlavného mesta Kanady momentálne ťahá päťzápasovú sériu prehier. Canucks vyhrali ešte len druhý zápas zo siedmich.

Juolevi, dvadsaťdvaročný Fín draftovaný z piateho miesta v roku 2016, sa svojho prvého gólu v NHL dočkal v siedmom zápase kariéry:



Sutter, ktorý doteraz skóroval v ročníku len raz, na svoj premiérový hetrik v NHL čakal trošku dlhšie – 13 rokov, resp. 735 duelov:



Pondelkové stretnutie spestrili aj dve bitky, v oboch bol zahrnutý Austin Watson:





Hviezdy duelu: 1. B. Sutter, 2. T. Demko, 3. O. Juolevi (všetci VAN)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 01. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL