Vyhnali Laineho z Winnipegu nakoniec vlastní spoluhráči?

Kapitán Winnipegu Blake Wheeler po výmene Patrika Laineho do Columbusu povedal, že ľutuje, akým spôsobom zvládol svoj vzťah s mladým ostrostrelcom. Bolo to zvláštne vyjadrenie, ktoré viac nerozoberal a ktoré by mohlo vniesť viac svetla do dôvodov, prečo chcel Fín z tímu odísť.

Fínsky denník Iltalehti informuje, že v šatni Jets boli hráči, vrátane Wheelera, ktorí nevychádzali s Lainem najlepšie. To mal byť jeden z kľúčových dôvodov jeho túžby po novom pôsobisku. Okrem Wheelera to mal byť napríklad aj Mark Scheifele.

Dokonca sa v článku tvrdí, že Wheeler cítil, že jeho pozícia pravého krídla prvého útoku je ohrozená a nepáčilo sa mu, že sa Laine stával vo Winnipegu podobne populárnym hráčom, ako v minulosti Teemu Selänne. Scheifele bol na strane kapitána a daj jasne najavo, že chce hrať v útoku s ním.

Fíni dokonca píšu, že tréner Paul Maurice bol príliš slabý na to, aby zvládol ukočírovať Wheelera a Scheifeleho, ktorí v skutočnosti vládnu kabíne kanadského tímu a často Laineho ohovárali aj za jeho chrbtom.

Tieto informácie by mohli vysvetliť spomínané vyjadrenie Wheelera o jeho vzťahu s Lainem. Nie je to pritom prvýkrát, čo Winnipeg chceli opustiť známi hráči. Laine, Jack Roslovic, Dustin Byfuglien, Jacob Trouba a Evander Kane sú príkladom z posledných rokov.

„Toto nám naznačuje, že je niečo zhnité v klube vedenom generálny manažérom Kevinom Cheveldayoffom a v šatni vedenej Wheelerom,“ napísali v denníku Iltalehti, ktorý vychádza od roku 1980 a ktorého stránka patrí medzi najnavštevovanejšie vo Fínsku.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 01. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL