Huberdeau dosiahol prvý hetrik. Jeho päť bodov na výhru nestačilo + video

Jonathan Huberdeau má za sebou individuálne skvelý večer – strelil tri góly a pridal dve asistencie. Väčšinou by to pomohli k výhre, ale tentoraz nie. Jeho Florida podľahla Nashvillu, ktorý mal tiež päťbodového hráča (Filipa Forberga), 5:6 po predĺžení.

Dvadsaťsedemročný Kanaďan mal prsty vo všetkých góloch svojho tímu, ktorému pomohol aspoň k natiahnutiu bodovej série na sedem zápasov (5-0-2). Prvé dva strelil, pri ďalších dvoch asistoval a prvý hetrik v kariére zavŕšil v 36. minúte, keď upravoval na 5:3.

„Som šťastný, že mám už prvý hetrik za sebou, ale bolo by fajn už len to, ak by sme dnes večer vyhrali. Myslím si, že tento duel sme mali vyhrať. Je to ťažká prehra. Zajtra budeme späť, ale dnes večer je to ťažká porážka. Budeme na to musieť zajtra zabudnúť,“ poznamenal po zápase.

Huberdeau, ktorý do zápasu vstupoval s gólom a šiestimi asistenciami po šiestich odohraných dueloch, sa stal šiestym hráčom v klubovej histórii s piatimi bodmi v jednom zápase. Je na úrovni Pavla Bureho, Bretta McLeana, Davida Bootha a Aleksandra Barkova. Len Olli Jokinen ich dokázal nazbierať viac – šesť.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 02. 2021 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL