Galchenyuk bol opäť vymenený. Carolina za neho získala dvoch hráčov

Útočník Alex Galchenyuk má nový domov po druhý raz za posledných 48 hodín. Carolina ho vymenila do Toronta, od ktorého získala útočníka Jegora Korškova a obrancu Davida Warsofskyho.

Galchenyuk odohral v tejto sezóne osem zápasov za Ottawu, s ktorou podpísal ročný kontrakt za milión dolárov. Pripísal si v nich len jeden gól a v sobotu bol vymenený do Caroliny so Cedricom Paquettem za Ryana Dzingela. V nedeľu bol zapísaný na waiver listinu.

Dvadsaťsedemročný Američan odohral doteraz v NHL 557 zápasov v dresoch Canadiens, Coyotes, Penguins, Wild a Senators. Strelil v nich 136 gólov a nazbieral spolu 321 bodov. V roku 2012 bol trojkou draftu.

O tri roky mladší Korškov zaznamenal v tejto sezóne 16 gólov a 31 asistencií v 53 zápasoch KHL, v ktorej oblieka dres Lokomotivu Jaroslavľ. V NHL doteraz odohral jeden zápas so ziskom gólu.

Tridsaťročný Warsofsky odohral v NHL 55 zápasov za Bruins, Penguins, Devils a Avalanche. Strelil v nich dva góly a pridal deväť asistencií. V tejto sezóne ešte nehral.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 02. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL