Coyotes dúfajú, že si raz zahrajú v Mexiku

Keď NHL organizuje zápasy, ktoré sú jej výstavnou skriňou, tím Arizona Coyotes sa ani len náznakom nespomína. Aj on by však chcel byť súčasťou niečoho podobného.

Je len hŕstka tímov, ktoré nikdy nehrali v zápase Winter Classic alebo Stadium Series, ktoré sa organizujú od roku 2008.

Pred prvým z dvoch zápasov, ktoré sa tento rok organizujú pod holým nebom pri Lake Tahoe, prezident tímu Xavier Gutierrez vyjadril nádej, že jeho tím tiež zažije mimoriadny zápas. V Mexiku.

„Je to niečo, čo mám na rozume, pretože si myslím, že medzinárodná expanzia do Latinskej Ameriky, do Mexika, je neskutočná príležitosť. Videli ste to už v NBA, v NFl, v MLB. Myslím si, že aj NHL má príležitosť urobiť to a my chceme byť na čele,“ povedal Gutierrez pre Arizona Republic.

NHL má históriu zápasov hraných v zahraničí. Pravidelne sa duely konajú v Európe, no liga už navštívila trebárs aj Japonsko, Čínu či dokonca Portoriko. Coyotes už hrali v Prahe, pod holým nebom ešte nie.

Zápas v Mexico City by pre nich dával zmysel. Sú prvým tímom NHL v histórii, ktorý má majiteľa s latinským pôvodom, Alexa Meruela, a ich prezident Gutierrez sa v Mexiku narodil.

Okrem Coyotes majú k južnej hranici najbližšie kalifornské tímy, ktoré by mohli byť potenciálnym súperom. Ak nie tie, tak by zmysel dávalo aj Vegas.

Práve s ním sa chceli stretnúť v zápase pri Lake Tahoe a sklamalo ich, keď liga uprednostnila Colorado. Práve také zápasy sú udalosti, ktorých by sa chcela zúčastňovať aj ich organizácia.

„Lige sme jasne dali najavo, že chápeme, čo to znamená byť o skúsenostiach a zábave. Musím NHL pochváliť, že v strede pandémie bolo Tahoe to, na čo prišli. Myslím si, že je to neskutočná myšlienka,“ povedal Gutierrez.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 02. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL