Chára najaktívnejším strelcom zápasu, Tatar nevyslal ani strelu. Pastrňák žiaril

V nedeľu sa v NHL odohrali štyri zápasy. Traja Slováci nebodovali, ale dvaja z nich sa tešili z výhry. David Pastrňák zažiaril v zápase pod holým nebom.

WSH - NJD 4:3

Oshie doviedol Capitals k výhre nad Devils

T.J. Oshie si ukončil deväťzápasovú gólové suchoty, keď strelil dva presilovkové góly a pridal asistenciu, aby pomohol Washingtonu zdolať New Jersey 4:3 v zápase, v ktorom súper vyhrával 2:0. John Carlson zaznamenal gól a asistenciu a Alex Ovečkin strelil svoj 262. presilovkový gól kariéry, aby sa priblížil na rozdiel troch k Brettovi Hullovi na druhom mieste historického poradia. Bol to dôležitý gól na 4:2 len tri minúty predtým, ako Nikita Gusev pri hre bez brankára znížil na 3:4. Okrem neho prekonali Craiga Andersona z 26 striel aj dvojbodový Andreas Johnsson a Jack Hughes. Dve asistencie si pripísal Kyle Palmieri a Aaron Dell kryl 37 striel. Až päťkrát ho ohrozil Zdeno Chára, ktorý bol spolu s Dmitrim Orlovom najaktívnejším strelcom zápasu. Odohral 18 a pol minúty aj so ziskom „mínusky“, bodyčeku a dvoch trestných minút za nedovolené bránenie. Richard Pánik strávil na ľade 12 minút a 18 sekúnd, počas ktorých vyslal na bránu dve strely. Capitals vyhrali tretí zápas zo štyroch. Travis Zajac sa stal štvrtým hráčom, ktorý v drese Devils odohral 1000 zápasov, po Kenovi Daneykovi, Martinovi Brodeurovi a Patrikovi Eliášovi.

Hviezdy duelu: 1. T. Oshie, 2. J. Carlson, 3. N. Backstrom (všetci WSH)

OTT - MTL 3:2 PP

Tkachuk rozhodol o výhre nad Canadiens

Brady Tkachuk skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby Ottawa zdolala Montreal 3:2 a pripísala si tretiu výhru z posledných piatich duelov. V normálnom hracom čase sa presadili Drake Batherson a Josh Norris, kým Matt Murray zastavil 30 striel pri svojej prvej výhre z posledných siedmich duelov. Recept na neho našli Nick Suzuki, ktorý otváral skóre, a Corey Perry, ktorý vynútil nadstavený čas. Jake Allen urobil 36 zákrokov, ale štvrtej prehre z posledných piatich duelov nezabránil. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 11 minút, počas ktorých predviedol jeden bodyček. Zápas nedohral Jonathan Drouin, ktorého zranil bodyček Mikea Reillyho.

Tkachukov víťazný gól v predĺžení:


Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk, 2. D. Batherson, 3. C. Brown (všetci OTT)

BOS - PHI 7:3

Pastrňák zažiaril pri Lake Tahoe

Boston vyrovnal rekord zápasov pod holým nebom so štyrmi gólmi v jednej tretine a siedmimi celkovo, keď aj vďaka hetriku Davida Pastrňáka zdolal Philadelphiu 7:3 v zápase hranom pri jazere Tahoe. Svoj prvý gól v NHL strelil Trent Frederic a do čierneho sa trafili aj Charlie McAboy, Charlie Coyle a Nick Ritchie, ktorý pridal aj asistenciu. Dve zaznamenali Connor Clifton, Brad Marchand, John Moore a Craig Smith. Tuukka Rask pri prvej výhre tímu z posledných troch stretnutí urobil len 16 zákrokov. Svoj prvý gól v sezóne strelil Joel Farabéé, po ktorom skóroval Sean Couturier. V tom bode Flyers viedli 2:1. Následne už len James van Riemsdyk upravoval na 3:6. Van Riemsdyk zaznamenal aj dve asistencie a dosiahol na métu 500 bodov. Carter Hart inkasoval šesť gólov z 23 striel, Brian Elliott následne jeden z 12. Flyers prehrali štvrtý zápas z piatich. Alain Vigneault absolvoval svoj 1300. zápas v pozícii hlavného trénera. Duel nedohral obranca Bruins Jeremy Lauzon.

Odporúčame:
Video: Útočník Bruins strelil vzácny prvý gól v NHL

Pastrňák strelil prvý hetrik pri jazere. Zábavu s ružovými okuliarmi mu zničili médiá + video

Bruins strelili tri góly z 99 sekúnd:


Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. B. Marchand (BOS), 3. J. van Riemsdyk (PHI)

VAN - WPG 3:4 PP

Dubois rozhodol pri návrate o výhre nad Canucks

Pierre Luc-Dubois sa po svalovom zranení vrátil do akcie a prvýkrát v drese Winnipegu bodoval, aby pomohol svojmu novému tímu k výhre 4:3 nad Vancouverom. A bola to veľmi výrazná pomoc – strelil dva góly, vrátane víťazného v predĺžení. K tomu pridal asistenciu a stal sa prvou hviezdou zápasu. Mark Scheifele zaznamenal gól a dve asistencie, Blake Wheeler nazbieral tri asistencie a Neal Pionk strelil jeden gól. Scheifele si vyrovnal osobný rekord s desaťzápasovou bodovou sériou. Connor Hellebuyck zneškodnil 31 striel a prekonali ho len Brandon Sutter a dvakrát Elias Pettersson, ktorý zaistil Canucks bod gólom 38 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Vancouver pritom v zápase viedol 2:0. Braden Holtby ho opustil s 27 zákrokmi.

Odporúčame:
Video: Zack MacEwen vs. Derek Forbort (bitka)

Prvý gól Duboisa v drese Jets:


Hviezdy duelu: 1. P. Dubois (WPG), 2. E. Pettersson (VAN), 3. M. Scheifele (WPG)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 18:29 0 0 0 -1 2 5 1
R. Pánik (WSH) 12:18 0 0 0 0 0 2 0
T. Tatar (MTL) 10:59 0 0 0 0 0 0 1



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 02. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL