Problémový Tony DeAngelo by vraj v NHL mohol skončiť

Nikto nepochybuje, že obranca Tony DeAngelo má veľký ofenzívny talent. Pre svoje problémové správanie však jeho pôsobenie v tíme New York Rangers skončilo a je možné, že sa nakoniec rozlúči aj s celou kanadsko-americkou NHL.

DeAngelo mal mnoho problémov aj v minulosti a Rangers mu dali podmienku. Keď sa tak pred troma týždňami dostal do konfliktu s Alexom Georgievom, tím vyhlásil, že si zaň už nezahrá. Z waiver listiny si ho nikto nestiahol a doteraz sa nepodarilo zrealizovať ani výmenu.

Ak by žiaden tím NHL nechcel jeho akvizíciu riskovať, podľa ruského Sport Express mal už jeho agent rozhovory s niekoľkými tímami KHL, ktoré by mu šancu mohli dať. Pri platovom strope v nadnárodnej súťaži sa však hráč bude musieť rozlúčiť s platom, aký mal v tejto a budúcej sezóne dostávať v NHL – 4,8 milióna dolárov ročne.

„Žiaden s tímov neurobí z Tonyho najlepšie plateného hráča v lige,“ skonštatovali v Rusku, ktoré nemá problém vziať si z NHL aj problémových hráčov či trénerov. príkladom môžu byť Slava Vojnov, Brendan Leipsic či Bill Peters.

DeAngelo odohral v tejto sezóne šesť zápasov, v ktorých zaznamenal jednu asistenciu a a v druhom a treťom zápase bol len zdravým náhradníkom po tom, čo v otváracom zápase dostal trest za nešportové správanie. Vlani nazbieral 15 gólov a 53 bodov v 68 dueloch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 02. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL