Medzi hviezdy týždňa sa dostali tri superhviezdy

NHL v pondelok oznámila mená hviezd uplynulého týždňa sezóny 2020/21. Spomedzi hráčov sa ich dočkali útočník Toronto Auston Matthews, útočník Edmontonu Connor McDavid a útočník Bostonu David Pastrňák.

1. HVIEZDA: AUSTON MATTHEWS, TORONTO MAPLE LEAFS
Dvadsaťtriročný Američan bol najproduktívnejším hráčom i najlepším strelcom minulého týždňa, keď zaznamenal sedem gólov a 12 bodov. Týždeň začal trojbodovým výkonom, potom si dal na jeden zápas s viacbodovými výkonmi pokoj (strelil gól) a následne zažil dva zápasy po sebe s bilanciou 2+2. Naposledy z hráčov tímu zaznamenal dva štvorbodové výkony náš Peter Ihnačák pred 34 rokmi. Bodoval v posledných 13 zápasoch Toronta a jeho séria trvá už 16 zápasov. Maple Leafs skončili týždeň s bilanciu 3-0-1.

Okrem Matthewsa sa z tohto ocenenia teší aj vrchná zdravotná sestrička Elisa Simpsonová z detskej kliniky Covenant House BensKids Health Centre v Toronte, ktorá sa zameriava na pomoc deťom a mládeži, ktoré sú bez domova, stali sa obeťami sexuálneho zneužívania a potrebujú mentálnu i fyzickú pomoc.

2. HVIEZDA: CONNOR MCDAVID, EDMONTON OILERS
Kapitán Oilers pomohol k trom výhram zo štyroch zápasov a darilo sa mu najmä v sobotu, keď po druhýkrát v sezóne a šiestykrát v kariére nazbieral päť bodov a dosiahol čistý hetrik – svoj celkovo ôsmy v základnej časti od príchodu do NHL. Dvadsaťštyriročný kanadský útočník zakončil týždeň ako druhý najproduktívnejší háč s 9 bodmi, keď dokopy trikrát skóroval a šesťkrát asistoval.

3. HVIEZDA: DAVID PASTRŇÁK, BOSTON BRUINS
Dvadsaťštyriročný český reprezentant strelil štyri góly v dvoch zápasoch, vrátane hetriku v nedeľnom zápase pod holým nebom, ktorý sa hral pri jazere Tahoe. Prvý gól strelil pri prehre 2:3 s New Jersey, potom svoj tím doviedol desiatym hetrikom v kariére k výhre 7:3 nad Philadelphiou.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 02. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL