K Panarinovmu obvineniu sa vyjadrila aj KHL a lotyšské autority

Hviezdny útočník tímu New York Rangers, Artemij Panarin, vynechal stredajší zápas proti Philadelphii po tom, čo bol obvinený z toho, že v roku 2011 ubil v lotyšskej Rige osemnásťročné dievča. Po tom, čo k tomu vyjadrili jeho vtedajší spoluhráči, prišli aj stanoviská z ďalších zainteresovaných strán.

Panarina z tohto činu obvinil jeho niekdajší tréner z Čechova Andrej Nazarov. Medzitým to však jeho štyria bývalí spoluhráči spochybnili a postavili sa na stranu hráča. V stredu sa k celej situácii vyjadrila aj Kontinentálna hokejová liga.

Liga podľa Emily Kaplanovej z ESPN uviedla, že nikdy si nebola vedomá ani nikdy nedostala sťažnosť týkajúcu sa nejakého incidentu, v ktorom by bol zahrnutý Artemij Panarin. Ak by si toho bola vedomá alebo by o tom bola informovaná, určite by to prešetrila, pretože také prešľapy berie veľmi vážne.

Lotyšský novinár Aivis Kalninš zase informoval, že o incidente neboli nikdy informované ani lotyšské autority. Nikdy nebola proti Panarinovi podaná žaloba na súde a ani polícia nebola zahrnutá v opisovanom prípade.

Do tohto bodu neboli predložené žiadne dôkazy, ktoré by podporili Nazarovovo obvinenie. Neprihlásila sa ani žiadna obeť. Panarin momentálne zostáva doma v Connecticute a podľa Kaplanovej sa do Ruska v tomto bode vrátiť neplánuje.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL