Babcock: Keď odišiel Lou, vedel som, že dostanem výpoveď

Mike Babcock tvrdí, že nebol prekvapený, keď bol v novembri 2019 vyhodený z pozície hlavného trénera Toronta. Tušenie mal už vtedy, keď organizáciu Maple Leafs opustil Lou Lamoriello.

„Nebol to pre mňa šok. Vedel som, keď odišiel Lou, že dostane výpoveď,“ povedal Babcock pre Sportsnet. „Som presvedčený o tom, že je dôležité, aby každý tréner mal svojho manažéra a každý generálny manažér mal svojho trénera, svojho človeka. A ja som ním nebol.“

Babcock dostal výpoveď 18 mesiacov po tom, čo Lamoriello opustil organizáciu, aby sa pripojil k tímu New York Islanders. Kyle Dubas sa stal generálnym manažérom a nakoniec si na lavičku priviedol Sheldona Keefeho.

Po odchode Babcocka sa pod drobnohľad dostali jeho trénerské taktiky a hráči začali prehovárať o verbálnych útokoch od kormidelníka. Najznámejší bol prípad Mitcha Marnera, ktorý ako nováčik mal zostaviť rebríček najpracovitejších hráčov v šatni a tréner o tom povedal tým, ktorí boli na jeho dne.

Babcock krátko po prevalení týchto informácií povedal, že sa Marnerovi ospravedlnil a situáciu zhodnotil ako „nie dobrý nápad“. Teraz tvrdí, že inkriminovaný rebríček nebol zverejnený hráčom mužstva, ale iba Tylerovi Bozakovi. To však nemení nič na tom, že to bol zlý nápad.

„Hneď ako som to urobil som vedel, že som urobil zlú vec,“ priznal Babcock. „Urobil som zle? Áno. Bola to moje chyba? Stopercentne. Priznal som to? Áno. Ale ak si myslíte, že to bola taktika na šikanovanie niekoho alebo niečo podobné, tak je to tá najšialenejšia vec.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL