Jaroš je už v San Jose. Kedy ho uvidíme v akcii?

Slovenský obranca Christián Jaroš bol pred štartom sezóny nižšej Americkej hokejovej ligy vymenený z Ottawy do San Jose, ale odvtedy akoby sa po ňom zľahla zem. Dobrou správou je, že už nebude trvať dlho a uvidíme ho opäť v akcii.

Jaroš sa sťahoval z Kanady do Spojených štátov amerických, a tak musel absolvovať karanténu a povybavovať si všetky vízové povinnosti. Debut v novom tíme mu skomplikovali aj pandemické okolnosti v AHL.

Podľa Nicka Nollenbergera, riaditeľa pre vzťahy s médiami tímu San Jose Barracuda, košický rodák najskôr pricestoval do arizonského Tucsonu, kde mal počkať na spoluhráčov a odohrať tam zápasy proti Roadrunners. Tie sa však odložili.

Jaroš v Tucsone korčuľoval a udržoval sa vo forme. Po odložení zápasov nasadol na lietadlo a zamieril do San Jose, kde sa k tímu pripojil počas víkendu. Momentálne sa očakáva, že bude hrať v najbližších zápasoch. Dnešný duel proti Bakersfieldu bol odložený, ďalší duel má San Jose naplánovaný v sobotu proti Ontariu.

Dvadsaťštyriročný Jaroš doteraz hrával len za organizáciu Ottawy. V NHL absolvoval 76 zápasov so ziskom gólu a 12 asistencií. V nižšej AHL zase nazbieral päť gólov a 26 asistencií v 79 dueloch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL