Skinner opäť zdravým náhradníkom. Zasahovať musí už aj jeho agent

Známy útočník Jeff Skinner z tímu Buffalo Sabres bol vo štvrtok v treťom zápase po sebe len zdravým náhradníkom. A situácia sa už prestáva páčiť jeho agentovi Donovi Meehanovi, ktorý sa do nej rozhodol vstúpiť.

Podľa The Buffalo News mal Meehan dlhú konverzáciu s generálnym manažérom Kevynom Adamsom, v ktorej vyjadril svoje a klientove obavy. Novinárom však o nich nechcel nič podrobnejšie hovoriť.

Skinner je v druhom roku svojej osemročnej zmluvy v hodnote 72 miliónov amerických dolárov, ktorá z neho robí druhého najlepšie zarábajúceho hráča tímu. V tejto sezóne dostával priestor len na 12 minút na zápas, pričom v 14 dueloch zaznamenal len jednu asistenciu.

V prvej sezóne pod Ralphom Kruegerom zaregistroval 14 gólov a 23 bodov v 59 stretnutiach. Jeho prvá sezóny v Buffale prišla ešte rok predtým. V ročníku 2018/19 strelil 40 gólov a nazbieral 63 bodov. Následne podpísal lukratívny kontrakt s deväťmiliónovým „cap-hitom“.

Krueger dostal vo štvrtok otázku, kedy by opäť mohol dať dvadsaťosemročnému zverencovi šancu hrať, na čo odvetil, že nevie. Naznačil však, že dôvody jeho poslania na tribúnu nemusia súvisieť iba s hráčovými výkonmi na ľade.

„Rád by som sa s každým podelil o všetko. Viete, že chce byť transparentný. Ale sú určité veci, ktoré sa vyvíjajú v rozvoji tohto tímu, organizácie či mužstva, ktoré sú za oponou. A každé rozhodnutie sa robí pre dobro celej skupiny,“ poznamenal Krueger.

Skúsený kormidelník tiež zdôraznil, že viac ako on robia rozhodnutia, kto bude hrať a kto nie, samotní hráči. Cítil, že medzi 12 útočníkmi boli teraz tí, ktorí dávali tímu najlepšiu šancu na víťazstvo. Nádej pri Skinnerovi však nestráca.

„Mojou prácou, v kombinácii s hráčovom pracovnom disciplínou a jeho prístupom, je pracovať na tom, aby sme spoločne našli potenciál daného hráča. A keď Jeff znovu dostane šancu, možno ho doženieme bližšie k jeho potenciálu, keď budeme spoločne pracovať na riešení,“ dodal Krueger.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 02. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL