Tímy NHL stále tlačia na to, aby sa draft posunul

Mnoho aspektov vo svete športu bolo ovplyvnených pandémiou koronavírusu a do tohto zoznamu by sme mohli pridať aj tohtoročný vstupný draft.

NHL naplánovalo túto každoročnú udalosť na 23. a 24. júla, no množstvo tímov dúfa, že nakoniec bude odložená na neskorší termín v tomto roku.

„Môžem vám povedať, že tímy, ktoré sú v tom zaangažované, sa nevzdajú tak ľahko. Vládne medzi nimi silné presvedčenie, že potrebujú viac času, aby videli hráčov a zhodnotili ich pred draftom,“ skonštatoval Chris Johnston z televízie Sportsnet.

„Je náročné teraz ukázať, kam to bude smerovať, pretože je tam veľa faktorov, ktoré to komplikujú. Myslím si, že si to uvedomuje každý. Zároveň však platí, že tímy nechcú, aby sa konal v júli, ako je to naplánované.“

Tohtoročný draft je už o mesiac posunutý oproti svojmu zvyčajnému júnovému termínu, pretože sa neskôr skončí aj sezóna. Vlaňajší draft sa konal v októbri a len virtuálne.

Johnstonov kolega Elliotte Friedman tvrdí, že niektoré tímy navrhujú ako nový termín december. Uskutočniť dva drafty po sebe v roku 2022 sa vraj stretávajú s väčším odporom niektorých generálnych manažérov, ktorí by radi zúžili skupinu hráčov, na ktorých by sa pred draftmi koncentrovali.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 02. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL