Mal by sa Tortorella začať obávať o svoju pozíciu?

Tím Columbus Blue Jackets prehral v nedeľu piaty zápas po sebe, keď nestačil na Nashville pomerom 1:3. Niektorí ľudia už pritom začínajú spochybňovať budúcnosť trénera Johna Tortorellu v tíme. On sa však o svoju pozíciu neobáva.

„Viete čo? Ja sa nikdy o to neobávam,“ povedal Tortorella. „Robím si svoju prácu najlepšie, ako viem. Ak chcú o mne ľudia robiť rozhodnutia, tak je to ich rozhodnutie. Ja sa o to nikdy neobávam. Robím si svoju prácu a vždy budem tento tím viesť najlepšie, ako viem.“

Columbus má v tejto sezóne bilanciu 8-10-5, pričom v posledných ôsmich zápasoch vyhral len raz. Momentálne je piaty v Centrálnej divízii a strelil len dva góly v posledných troch stretnutiach.

Tortorella je vo svojej šiestej sezóne na lavičke Blue Jackets. Doviedol ich zatiaľ k bilancii 217-149-47 a k prvej výhre v sérii play-off v histórii, keď v prvom kole play-off 2019 vyradili Tampu v štyroch dueloch.

V tejto sezóne sa zviditeľnil tým, že posadil na lavičku centra prvej formácie Pierre-Luca Duboisa, ktorý bol následne vymenený do Winnipegu za Patrika Laineho. Ten zažil to isté už vo svojom štvrtom zápase v tíme.

Tortorella viedol v minulosti aj Tampu Bay, Rangers a Vancouver. V 1350 zápasoch má bilanciu 663-525-125 a v roku 2004 získal s Lightning ich prvý Stanleyho pohár.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 03. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL