Stalockovi sa pre vírus rozvinuli problémy so srdcom

Brankár Alex Stalock vynechal doterajší priebeh sezóny pre zranenie hornej časti tela predtým, ako si ho v pondelok z waiver listiny stiahol Edmonton. Pre Michaela Russa z The Athletic však odhalil, že po prekonaní ochorenia Covid-19 mu lekári diagnostikovali myokarditídu.

Stalock mal bezpríznakový priebeh ochorenia a niekoľko negatívnych testov, ale tímový doktori mu vlani povedali, že je pozitívny. Podstúpil vyšetrenie, ktoré odhalilo myokarditídu, čo je zápal srdcového svalu, ktorý môže viesť až k zástave srdca. Mal teda oddychovať šesť týždňov.

„Prvých pár týždňov bolo strašidelných. Idete na internet a čítate si o tom veci a ste z toho v šoku,“ poznamenal Stalock. „Nemal som žiadne príznaky, ale myslia si, že pretože som nemal príznaky a bolo to práve v čase, keď som zintenzívňoval korčuľovanie a tréningy a prípravu na sezónu, tak moje srdca pracovalo a pracovalo a pracovalo, až sa začalo vyčerpávať a napuchlo, pretože som mal v tele ten vírus.“

„Bolo to mentálne vyčerpávajúce a veľmi frustrujúce. Každý doktor vám povie: Toto je tak nové, že vieme, čo sa môže stať. A vy si pomyslíte: No, to mi nepomohlo.“

Tridsaťtriročný Stalock navštívil špecialistu v Bostone v strede januára a dostal povolenie znova trénovať. Medzitým sa bránkoviska v Minnesote chopili Cam Talbot a Kaapo Kahkonen, a tak Stalock putoval na waiver listinu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 03. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL