Dillon Dube pomohol k triumfu prvým hetrikom v kariére + video

Mladý center Dillon Dube vsietil vo štvrtok svoj prvý hetrik v kanadsko-americkej NHL, aby pomohol Calgary k víťazstvu 7:3 nad Ottawou.

Dube skóroval v každej tretine. Najskôr v tretej minúte zvyšoval na 2:0, potom v 28. minúte upravoval na 5:1 a tretí gól pridal v 42. minúte, keď rozšíril náskok Flames na päť gólov.

Dvadsaťdvaročný rodák z Britskej Kolumbie sa v tom momente stal šiestym hráčom v histórii organizácie, ktorý dosiahol hetrik proti Senators. Je prvým od Davida Mossa, ktorému sa to podarilo 3. marca 2009.

„Sú to dobré pocity, ale myslím si, že pri tej našej divízii je teraz všetkým víťazenie a práve vďaka víťazstvu sa cítim ešte lepšie. Ak by sme ten zápas prehrali a mal by som hetrik, neznamenalo by to nič. Sú to dobré pocity, keď k tomu získate víťazstvo,“ povedal Dube.

Dube, ktorého Flames draftovali z 56. miesta v roku 2016, zaznamenal v tejto sezóne 10 bodov za šesť gólov a štyri asistencie v 21 dueloch. Vo štvrtok skóroval po prvýkrát od 15. februára, aby si ukončil osemzápasové suchoty. V NHL predtým nezažil ani dvojgólový večer.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 03. 2021 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL