Halák hviezdou zápasu, Černák sa vrátil do akcie

V piatok sa v NHL odohralo šesť zápasov a v dvoch sme videli v akcii aj Slovákov. Z troch korčuliarov nebodoval ani jeden, no Jaroslav Halák pomohol k výhre a stal sa hviezdou zápasu.

Odporúčame:
AHL: Všetci Slováci bodovali, Ružička stále udivuje! + video

BOS - WSH 5:1

Halák pomohol Bostonu k výhre nad Washingtonom

Jaroslav Halák zneškodnil 31 striel, aby ako tretia hviezda zápasu doviedol Boston k výhre 5:1 nad Washingtonom, ktorá bola aj pomstou za zákrok Toma Wilsona na Brandona Carla, ktorý po ňom skončil v nemocnici. Brad Marchand sa stal piatym hráčom v klubovej histórii, ktorý otvoril skóre 60-krát v kariére. Nakoniec pridal ešte druhý gól a asistenciu. K druhej výhre z posledných troch zápasov viedli aj góly Trenta Frederica, Patricea Bergerona a Nicka Ritchieho. Halák prišiel o čisté konto v 54. minúte, keď ho prekonal Jakub Vrána. Prihrával mu Nicklas Bäckström, ktorý ako tretí aktívny hráč NHL dosiahol na métu 700 asistencií v kariére (Joe Thornton ich má 1097, Sidney Crosby 813). Vítek Vaněček inkasoval štyri góly z 18 striel, Iľja Samsonov jeden zo siedmich. Zdeno Chára odohral 17 minút a svojho krajana ohrozil jednou strelou. Prezentoval sa aj piatimi bodyčekmi a dvoma blokmi, pričom zaznamenal aj mínusový bod. Richard Pánik urobil bodyček a blok počas 15 minút strávených v akcii. Ich tím prišiel o štvorzápasovú sériu výhier.

Odporúčame:
Video: Wilson poslal Carla do nemocnice, potom sa do neho pustil Tinordi

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. P. Bergeron, 3. J. Halák (všetci BOS)

CHI - TBL 4:3 SN

Černák späť v akcii, Tampa však prišla o víťaznú sériu

Po jednozápasovej absencii sa do akcie vrátil Erik Černák, ktorý viedol zápas s piatimi bodyčekmi. Odohral 21 minút. Nebodoval a netešil sa ani z výhry. Tampa Bay prišla o šesťzápasové sériu výhier, keď Philipp Kurashev ako jediný uspel v nájazdoch, aby rozhodol o triumfe Chicaga 4:3. Blackhawks prehrávali 0:2, ale Alex DeBrincat strelil dva góly po sebe, aby bodoval v ôsmom zápase v sérii a dosiahol na hranicu 100 gólov v kariére o 50 zápasov skôr, ako to zvládol Patrik kane, ktorý nedávno strelil svoj 400. gól v NHL. Na 3:3 neskôr vyrovnával Dominik Kubalík. Kane a Adam Boqvist zaznamenali po dve asistencie a Malcolm Subban 39 zákrokov. Prekonali ho Anthony Cirelli, Alex Killorn a Ryan McDonagh. Killorn pridal aj asistenciu, Ondřej Palát ich nazbieral dve. Curtis McElhinney opustil duel s 24 zákrokmi. Duel nedohral obranca Chicaga Calvin de Haan, ktorý sa zranil pri blokovaní strely Paláta.

Samostatné nájazdy:


Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (CHI), 2. A. Killorn (TBL), 3. M. Subban (CHI)

COL - ANA 3:2 PP

Colorado aj bez MacKinnona zdolalo Ducks, rozhodol Ničuškin

Valerij Ničuškin strelil v tretej minúte nadstaveného času svoj druhý gól v zápase, aby Colorado po piatykrát v klubovej histórii zmazalo proti Anaheimu dvojgólovú stratu a porazilo ho. K výhre 3:2 viedli aj tri body Brandona Saada – za gól a dve asistencie. Phillip grubauer urobil 26 zákrokov a Avalanche aj bez zraneného Nathana MacKinnona zaknihovali štvrtú výhru z posledných piatich zápasov. Ducks prehrali už deviaty zápas v sérii napriek tomu, že ich do vedenia 2:0 poslali Adam Henrique a Jakob Silfverberg. John Gibson urobil 31 zákrokov a Cam Fowler prišiel o päťzápasovú sériu s asistenciou na konte.

Dôrazný Ničuškin rozhodol zápas:


Hviezdy duelu: -

ARI - MIN 1:5

Kahkonen si natiahol víťaznú sériu, Wild zdolali Coyotes

Kaapo Kahkonen vyhral svoj šiesty štart po sebe, čím vytvoril nový klubový rekord brankára nováčika. K výhre Minnesoty 5:1 nad Arizonou pomohol 24 zákrokmi. Mats Zuccarello a Jordan Greenway zaznamenali po góle a asistencii, strelecky sa presadili aj Brad Hunt, Nick Bjugstad a Kevin Fiala. Kirill Kaprizov prihrával na dva góly, aby zaznamenal viacbodový zápas po piaty raz v sezóne. Len traja nováčikovia Wild ich mali v jednej sezóne viac – Kurtis Foster 7, Ryan Donato a Marián Gáborík 6. O jediný gól Coyotes, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch, sa postaral Clayton Keller. Antti Raanta urobil 22 zákrokov.

Kaprizov prihrával na gól naslepo:


Hviezdy duelu: 1. K. Kaprizov (MIN), 2. M. Zuccarello (MIN), 3. C. Keller (ARI)

LAK - STL 2:3 PP

Hoffman zakončil v predĺžení obrat Blues

Mike Hoffman skóroval pri avizovanom vylúčení v druhej minúte predĺženia, aby St. Louis zdolalo Los Angeles 3:2 napriek tomu, že ešte do poslednej minúty tretej tretiny vstupovalo s jednogólovou stratou. Nadstavený čas vynútil 44 sekúnd pred koncom normálneho hracieho času David Perron, ktorý predtým aj otváral skóre duelu. Ryan O’Reilly asistoval pri všetkých góloch Blues, ktorý vyhrali štvrtý zápas po sebe. Ville Husso k tomu pomohol 28 zákrokmi. Prekonali ho Jeff Carter a Dustin Brown. Cal Petersen opustil duel s 19 zákrokmi a Kings prehrali štvrtý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron (STL), 2. D. Brown (LAK), 3. R. O'Reilly (STL)

SJS - VGK 4:5 PP

Pacioretty rozhodol o výhre nad Sharks, Vegas vyhralo piaty duel v sérii

Max Pacioretty strelil svoj druhý gól a zaznamenal tretí bod v zápase, keď v druhej minúte predĺženia rozhodol o výhre Vegas 5:4 nad San Jose. Mark Stone zaznamenal dve asistencie a na zisk 20. asistencie v sezóne potreboval najmenej duelov v klubovej histórii – 20. Reilly Smith, Chandler Stephenson a Pacioretty vybudovali vedenie 3:0, Alex Tuch neskôr upravoval na 4:2. Oskar Dansk pomohol k natiahnutiu víťaznej série na päť zápasov 25 zákrokmi. Sharks prehrali štvrtý duel z posledných piatim, ale k bodu im pomohli góly Brenta Burnsa, Matta Nieta, Logana Couturea a Kevina Labanca, ktorý so šťastím vynútil predĺženie v 59. minúte po zaváhaní Danska. Labanc pridal aj asistenciu, Erik Karlsson ich nazbieral dve. Martin Jones inkasoval tri góly z ôsmich striel a striedal. Devan Dubnyk následne kryl 17 striel z 18.

Dansk zaváhal, Labanc vyrovnal:


Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (VGK), 2. L. Couture (SJS), 3. E. Karlsson (SJS)

Odporúčame:
Video: Bitky z 5. marca 2021 (3)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 31/32 (96,9%) - - - - - - -
Z. Chára (WSH) 17:03 0 0 0 -1 0 1 5
R. Pánik (WSH) 14:58 0 0 0 0 0 0 1
E. Černák (TBL) 20:51 0 0 0 0 0 0 5



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 03. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL