Tatar strelil dôležitý gól pri výhre, Grubauer prekonal Budajov rekord

Boston obdobie bez Tuukku Raska a Jaroslava Haláka nezačal víťazne, ale Dan Vladař podal veľmi dobrý výkon. Z triumfu sa naopak tešil Montreal, ktorému k tomu pomohol gólom aj Tomáš Tatar.

Odporúčame:
AHL: Studenič zaujal pekným gólom v oslabení + video

MTL - EDM 3:2 PP

Tatar vynútil predĺženie, v ktorom skóroval Eric Staal

Eric Staal zažil vydarený debut v drese Montrealu, keď sa stal 10. hráčom histórie NHL, ktorý skóroval vo svojom prvom zápase s novým tímom v predĺžení. „Toto bol moment, ktorý určite zostane v mojej pamäti,“ povedal veterán, ktorý rozhodol o výhre 3:2 nad Edmontonom. Ten v tretej tretine stratil dvojgólové vedenie. Postarali sa o to Josh Anderson a Tomáš Tatar, ktorý vynútil nadstavený čas svojím 8. gólom v ročníku. Canadiens vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich aj vďaka 21 zákrokom Careyho Pricea, ktorého prekonali Devin Shore a Darnell Nurse. Ten sa s 13 gólmi vrátil do čela poradia obrancov v počte strelených gólov. Mike Smith opustil duel s 29 zákrokmi. Tatar ho ohrozil dvakrát, pričom odohral 13 minút. Pripísal si aj plusový bod a bodyček. Duel pre zranenie nedohral jeho spoluhráč z útoku Brendan Gallagher.

Odporúčame:
Tatarov spoluhráč z útoku vynechá týždne + video

Tatarov 8. gól v sezóne:


Víťazný gól Erica Staala:


Hviezdy duelu: 1. E. Staal (MTL), 2. C. Perry (MTL), 3. S. Weber, Mon

BOS - PHI 2:3 PP

Sanheim rozhodol v predĺžení o výhre Flyers nad Bruins

Dan Vladař prvý zápas v pozícii dočasnej jednotky Bruins zvládol dobre. Urobil 29 zákrokov, niekoľko z nich bolo veľkých, a držal svoje mužstvo v hre. Nakoniec sa však z výhry 3:2 tešila Philadelphia, ktorá utrhla päťzápasovú víťaznú sériu Bostonu v tohtosezónnych vzájomných zápasoch, keď v štvrtej minúte predĺženia skóroval z úniku Travis Sanheim. Travis Konecny a Sean Couturier sa presadili v normálnom hracom čase, Ivan Provorov zaznamenal dve asistencie a Brian Elliott urobil 27 zákrokov. Prekonali ho Karson Kuhlman a Patrice Bergeron. Flyers vyhrali prvý zápas z posledných troch, Bruins prehrali tretí z posledných piatich.

Bergeron spadol, Sanheim rozhodol o výhre:


Hviezdy duelu: 1. T. Sanheim (PHI), 2. B. Elliott (PHI), 3. P. Bergeron (BOS)

STL - VGK 1:6

Vegas si ukončilo sériu prehier, no St. Louis prehralo už siedmy duel v sérii

Vegas strelilo štyri góly v druhej tretine, aby si ukončilo trojzápasovú sériu prehier triumfom 6:1 na ľade St. Louis, do ktorého sa vrátil Alex Pietrangelo. Ten si pripísal jednu asistenciu a bol svedkom toho, ako jeho niekdajší tím prehral už siedmy zápas po sebe. Robin Lehner kryl 31 striel, Alec Martinez strelil dva góly. Na listine strelcov ho doplnili Tomáš Nosek, William Carrier, Jonathan Marchessault a Nicolas Hague. Blues nepomohol ani návrat Coltona Parayka po 21-zápasovej absencii. Ich jediný gól strelil Tyler Bozak a v bráne sme videli oboch gólmanov. Ville Husso inkasoval päť gólov z 18 striel, Jordan Binnington následne kryl 12 striel z 13.

Hviezdy duelu: 1. A. Martinez, 2. R. Lehner, 3. W. Carrier (všetci VGK)

MIN - COL 4:5

Grubauer prekonal Budajov rekord pri výhre nad Wild

Colorado strelilo štyri góly v druhej tretine a zdolalo Minnesotu 5:4, aby jej ukončilo rekordnú sériu 11 domácich víťazstiev a ono samotné si predĺžilo bodovú šnúru na 15 duelov – už len jeden chýba k vyrovnaniu tímového rekordu. Avalanche vyhrali piaty zápas po sebe aj vďaka Nathanovi MacKinnonovi a Andremu Burakovskymu, ktorí zaznamenali po góle a asistencii. Strelecky sa presadili aj Brand Saad, J.T. Compher, Gabriel Landeskog a 21 zákrokov urobil Philipp Grubauer, aby si zlepšil bilanciu v posledných 13 zápasoch na 12-0-1. Takouto bodovou sériou vytvoril nový rekord histórie Nordiques/Avalanche. Ten predošlý zdieľali Peter Budaj a Patrick Roy. Jeho náprotivok, Cam Talbot urobil o 10 zákrokov viac. Ryan Hartman, Nick Bjugstad, Marcus Johansson a Kevin Fiala strelili góly Wild. Hartman pridal aj dve asistencie, Johansson jednu.

Odporúčame:
Video: Nick Bjugstad vs. Kyle Burroughs (bitka)

Hviezdy duelu: 1. S. Girard (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. R. Hartman (MIN)

WPG - OTT 4:3

Dubois dvojgólový pri výhre nad Senators

Pierre-Luc Dubois strelil dva góly, Andrew Copp zaznamenal dve asistencie a Winnipeg zdolal Ottawu 4:3, aby sa dostal cez Edmonton na druhé miesto Severnej divízie. Kyle Connor strelil už svoj 18. gól v sezóne a do čierneho sa trafil aj Adam Lowry. Connor Hellebuyck čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonali Ryan Dzingel, Josh Norris a Connor Brown. Dzingel a Brown pridali aj po asistencii, Anton Forsberg urobil 42 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. P. Dubois (WPG), 2. A. Copp (WPG), 3. R. Dzingel (OTT)

CGY - TOR 3:5

Matthews dvojgólový pri výhre nad Flames, Tavares dosiahol 800. bod

Jack Campbell predviedol 26 zákrokov a vyrovnal klubový rekord s deväťzápasovou víťaznou sériou od prvého štartu v sezóne, aby doviedol Toronto k triumfu 5:3 nad trápiacim sa Calgary. K štvrtej výhre a k ôsmemu bodovému zisku v sérii pomohol svojimi 26. a 27. gólom v ročníku Auston Matthews, okrem ktorého skórovali aj Jason Spezza, Wayne Simmonds a John Tavares, ktorý pridal aj asistenciu a oslávil pekný míľnik – 800. bod v kariére. Dve si pripísal William Nylander. Jacob Markström urobil 25 zákrokov a Flames prehrali štvrtý zápas po sebe a ôsmy z posledných deviatich. Nepomohli im ani dva góly Mikaela Backlunda či jeden Andrewa Mangiapaneho.

Toronto skórovalo v presilovke, v ktorej najskôr inkasovalo:


Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. R. Andersson (CGY), 3. J. Tavares (TOR)

LAK - ARI 2:5

Bunting, Hill doviedli Coyotes k výhre nad Kings

Michael Bunting sa stal druhým hráčom Arizony s hetrikom za dva dni a Adin Hill urobil 36 zákrokov, aby Coyotes zdolali Los Angeles 5:2 a pripísali si tretiu výhru po sebe. Derick Brassard sa tiež trafil do čierneho a Christian Dvorak do prázdnej brány, aby tím z Glendale uspel v šiestom zápase z posledných siedmich. V pondelok pritom využil tri presilovky zo šiestich. Calvin Petersen urobil 28 zákrokov a o góly Kings sa postarali Drew Doughty a Andreas Athanasiou. Los Angeles prehralo tretí zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich.

Odporúčame:
Dva dni, dva hetriky: Coyotes zažili toto po tretíkrát v histórii + video

Hviezdy duelu: 1. M. Bunting (ARI), 2. D. Doughty (LAK), 3. A. Hill (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 12:53 1 0 1 +1 0 2 1



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 04. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL