Dva dni, dva hetriky: Coyotes zažili toto po tretíkrát v histórii + video

Tím Arizona Coyotes vyhral v nedeľu s Anaheimom vďaka hetriku Jakoba Chychruna. O deň neskôr uspel na ľade ďalšieho kalifornského tímu a opäť v tom svoju úlohu zohral hetrik.

Útočník Michael Bunting po prvýkrát v kariére strelil tri góly v zápase NHL, aby doviedol svoj tím k triumfu 5:2 nad Los Angeles. Prvé dva góly strelil v úvode prvej tretiny v rozmedzí minúty a pol. Hetrik sa stal realitou v deviatej minúte druhej tretiny, keď svojím druhým presilovkovým gólom v zápase zvyšoval vedenie na 4:1.

Coyotes zažili po tretíkrát vo svojej histórii, že ich hráči dosiahli hetriky v dvoch dňoch po sebe. Naposledy to boli Vernon Fiddler a Ray Whitney v novembri 2010. Ako prvý to zvládol sám Jeremy Roenick v novembri 1999.

„Cítil som sa dobre. Čím viac zápasov hrám, tým sa cítim lepšie a dnes to bolo cítiť. Puk bol na mojej hokejke a ja som tiež korčuľoval dobre,“ povedal Bunting. „Rýchlo sme si prihrávali puk a našim presilovkám sa darilo. Ja som sa len snažil byť pred bránou a usmerňovať tie puky, ktoré som mohol.“

Dvadsaťpäťročný Kanaďan, ktorý bol draftovaný Arizonou v roku 2014 zo 117. miesta, zažil aj svoj prvý viacbodový duel kariéry. Pred pondelkom odohral v NHL osem zápasov so ziskom dvoch gólov a asistencie.

„Myslím, že v AHL som odohral viac ako 300 zápasov a nestrelil som tam hetrik. Toto je môj prvý v profesionálnej kariére, takže je celkom vtipné, ako sa veci niekedy vyvinú,“ poznamenal Bunting.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 04. 2021 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL