Potvrdené: Christián Jaroš dnes zažije debut v drese Sharks

Slovenský obranca Christián Jaroš si v ostatnom čase pochodil medzi taxi zostavou a aktívnou zostavou, poprípade medzi prvým tímom a „farmou“. Jeho trpezlivosť sa vyplatila.

Tím San Jose Sharks nastúpi na utorkový zápas bez obrancu Marc-Edouarda Vlasica, ktorý by pre zranenie hornej časti mohol byť mimo hry minimálne do konca týždňa. Pre neho je to zlá správa, no pre košického rodáka dobrá.

Už v pondelok tréner kalifornského tímu Bob Boughner povedal, že Jaroš je tým hráčom, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou nahradí Vlasica v zostave. Zápas proti Anaheimu tak môže byť jeho prvým v drese Sharks.

Jaroš od výmeny z Ottawy hrával za San Jose iba v nižšej AHL. V 11 zápasoch si pripísal tri asistencie. V NHL hral naposledy 5. marca minulého roka. V drese Senators v lige odohral dokopy 76 duelov so ziskom 13 bodov (1+12).

„Má v sebe veľa nástrojov, vyzerá dobre na tréningoch a dúfam, že dokáže naskočiť a dať nám niekoľko dobrých minút a že dokáže hrať dobre. Je to ďalší veľký hráč a páči sa mi, že je tiež pravákom,“ poznamenal o Slovákovi Boughner, ktorý má k dispozícii ešte Fredrika Claessona, no ten je ľavákom. Práve preto sa kormidelník prikláňa skôr k Slovákovi.

DOPLNENÉ: Tréner Bob Boughner dnes potvrdil, že Christián Jaroš nastúpi vo večernom zápase. Bude členom tretieho páru s Radimom Šimekom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 04. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL