Tatar má zmiešané pocity: Z jedného spoluhráča je zarmútený, druhý ho potešil

Slovenský útočník Tomáš Tatar bodoval v pondelok v šiestom zápase z posledných siedmich a formu potvrdil gólom, ktorým pomohol k výhre Montrealu 3:2 nad Edmontonom, ktorá priniesla zmiešané pocity.

Tatar aj do pondelkového duelu nastúpil v útoku s Philliom Danaultom a Brendanom Gallagherom. Druhý menovaný však zápas nedohral, keď ho v prvej tretine trafil do ruky puk a spôsobil mu zlomeninu, pre ktorú si nejaký čas nezahrá.

„Je to zlý pocit, keď takto vidíte ísť hráča do šatne bez toho, aby ste skutočne vedeli, čo sa stalo. Je to ťažké. On je bojovníkom pred bránou a takéto veci sa počas sezónu môžu stať. Samozrejme, že nám bude chýbať. Musíme urobiť všetko, čo môžeme, aby sme bojovali a získali čo najviac bodov, kým sa vráti,“ povedal Tatar.

Tridsaťročný Dubničan však na druhú stranu musel mať aj dobré pocity, pretože svojím ôsmym gólom v sezóne vynútil predĺženie. V ňom sa zase blysol veterán Eric Staal, ktorý zažil svoju premiéru v drese „Habs“ po príchode z Buffala.

„Som si istý, že je veľmi šťastný. Zaslúži si to. Hral v zápase veľmi snaživo. Bol veľmi silný na vhadzovaniach. Máme z neho veľkú radosť. Hrať nový systém nie je ľahké. Musí spracovať veľa informácií, takže toho môže mať aj nad hlavu, ale on sa s tým vyrovnal veľmi dobre. Môžete vidieť, že je veľmi skúsený a myslím si, že nám môže skutočne pomôcť,“ skonštatoval Tatar, ktorý má po 34 dueloch na konte 24 bodov a je už tretím najproduktívnejším hráčom tímu po Tylerovi Toffolim (29) a Jeffovi Petrym (28).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 04. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL