Bergeron dosiahol v tieni skvelého debutu brankára hetrik i míľnik + video

Kapitán Bostonu Patrice Bergevon doviedol v utorok svoj tím k výhre 4:2 nad Philadelphiou trojgólovým výkonom, ktorý zahŕňal aj jeho kariérny míľnik.

Bergeron otvoril skóre v ôsmej minúte, kedy sa stal štvrtým hráčom, ktorý v drese Bruins nazbieral 900 bodov. Svojím míľnikom sa pridal k Rayovi Bourqueovi (1506), Johnnymu Bucykovi (1339) a Philovi Espositovi (1012).

Jeho tretí viacgólový zápas sezóny a prvý od 28. januára sa stal realitou o desať minút neskôr, keď počas presilovky zvyšoval na 2:0. Hetrik spečatil 23 sekúnd pred koncom zápasu, keď už hrali Flyers bez brankára.

Tridsaťpäťročný rodák z kanadského Quebecu dosiahol svoj šiesty hetrik v kariére a prvý od 27. októbra 2019. V tejto sezóne strelil 15 gólov v 36 zápasoch a dokopy nazbieral 33 bodov.

Pozornosť po zápase odrážal od seba ako správny líder. A bol aj trochu v tieni brankára Jeremyho Swaymana, ktorý pri svojom debute v NHL predviedol 40 zákrokov.

„Celý večer bojoval a dal nám skutočnú šancu na víťazstvo, najmä v druhej tretine. Jeho pokojná povaha bola zjavná od začiatku, už od toho, ako sa pripravoval na zápas. Vyzeral byť pripravený, vyzeral pokojne a na ľade bol rovnaký,“ poznamenal Bergeron, ktorý nebol najproduktívnejším hráčom zápasu. Brad Marchand zaznamenal gól a tri asistencie.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 04. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL