Hráči Wild dosiahli prvý gól i prvý hetrik v kariérach + video

Minnesota ukončila 15-zápasovú bodovú sériu Colorada, keď ho zdolala presvedčivo 8:3. Ruku k dielu pridali aj Luke Johnson a Kevin Fiala, ktorí zažili niečo po prvýkrát vo svojich kariérach.

Dvadsaťšesťročný Johnson strelil v 30. zápase kariéry a 12. v tejto sezóne svoj prvý gól v NHL. Doteraz mal na konte len jednu asistenciu, ktorý získal ešte v ročníku 2018/19 ako hráč Chicaga. To ho draftovalo v roku 2013 z celkového 134. miesta.



Fiala zase čakal 322 zápasov na svoj prvý hetrik v kariére. Aby toho nebolo dosť, pridal aj asistenciu a vytvoril si osobný rekord so štyrmi bodmi v jednom zápase.

Cestu za hetrikom začal v presilovke v 19. minúte, kedy zvyšoval na 3:0. Zvyšné dva góly strelil v tretej tretine. V jej piatej minúte upravoval na 6:3 a o tri a pol minúty neskôr využil presilovku na uzatvorenie stavu zápasu.

„Bol to pre nás dôležitý zápas. Prišli sme naň s cieľom vyhrať ho a možno im ukázať, že proti ním dokážeme hrať, ak by sme sa stretli v play-off,“ povedal po zápase, ktorý sledovalo v aréne 3000 divákov. „Bolo to cool, tá energia. Radi hráme pred fanúšikmi. Bolo veľmi zábavné vidieť šiltovky na ľade.“

Dvadsaťštyriročný Švajčiar momentálne ťahá sedemzápasovú bodovú sériu, počas ktorej nazbieral 11 bodov (5+6). Po 35 dueloch sezóny má na konte 14 gólov a spolu 25 bodov.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 04. 2021 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL