Jaroš dostal druhú šancu. Tréner si ním nebol istý

Slovenský obranca Christián Jaroš bol v zostave San Jose aj v piatkovom zápase proti Los Angeles. Tréner Bob Boughner ho chcel vidieť znova hrať po tom, čo si na neho po jeho sezónnom debute nevedel vytvoriť jasný názor.

Košický rodák odohral v tejto sezóne 11 zápasov za San Jose v nižšej AHL, ale v NHL hral v utorok po prvýkrát od 5. marca minulého roka. Odohral 11 minút a 41 sekúnd, počas ktorých predviedol dva bodyčeky a dva bloky.

„Myslím si, že sa zlepšoval ako zápas ďalej napredoval. Skutočne sa mi páčili jeho nohy. Je to robustný chlap, hrá do tela. Na prvý zápas po takom dlhom čase hral dobre. Má však na viac, o tom niet pochýb,“ povedal Boughner pred piatkovým duelom.

„Bol to náročný zápas na čítanie kohokoľvek. Nemyslím si, že sme ako tím hrali tak dobre, a preto by som ho rád videl aj proti Los Angeles. Dúfajme, že naša hra bude lepšia, tak aby sme moli lepšie posúdiť, na čom je pri lepšom výkone.“

Jaroš, ktorý dostal príležitosť pri absencii Marc-Edouarda Vlasica (zranenie hornej časti tela), absolvoval v piatok 12 minút a 44 sekúnd. Za držanie dostal dve trestné minúty, urobil jeden bodyček, jeden puk stratil, jeden získal.

Jaros holds up Kempe and #GoKingsGo on their first power play. #SJSharks down 1-0 pic.twitter.com/ibQ10PyNcU

— TEAL TOWN USA - A San Jose Sharks Podcast (@TEALTOWNUSA) April 10, 2021



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 04. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL