Bratranci bodovali: Černák skóroval, Jaroš asistoval

V desiatich sobotných zápasoch NHL sme videli v akcii štyroch Slovákov. Z víťazstva sa tešili dvaja a dvaja sa zapísali do bodovania. Christián Jaroš asistoval a jeho bratranec Erik Černák dokonca skóroval.

Odporúčame:
AHL: Húska si natiahol sériu výhier, Lantoši toto v sezóne ešte nezažil

NSH - TBL 0:3

Vasilevskij vychytal nulu, Černák skóroval

Andrej Vasilevskij zneškodnil všetkých 36 striel, aby vychytal svoje štvrté čisté konto v tejto sezóne a doviedol Tampu k výhre 3:0 nad Nashvillom, ktorý tak prišiel o trojzápasovú sériu výhier. Bola to jeho 25. nula v kariére. Víťazný gól strelil Ross Colton, ktorý dosiahol svoj 10. bod kariéry v 15. zápase – v klubovej histórii to rýchlejšie dokázali len Cory Conacher a Brad Richards. Na 2:0 zvyšoval slovenský obranca Erik Černák a gól do prázdnej brány pridal Yanni Gourde. Pekka Rinne opustil duel s 31 zákrokmi. Černák ho ohrozil dvakrát a okrem svojho druhého presného zásahu v sezóne zaznamenal aj plusový bod, bodyček a blok počas 22 minút a 44 sekúnd strávených na ľade.

Černákov druhý gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. R. Colton (TBL), 3. P. Rinne (NSH)

SJS - LAK 2:4

Jaroš bodoval, ale Sharks podľahli Kings

Do bodovania sa po prvýkrát v sezóne zapísal aj Christián Jaroš, ktorý zaznamenal asistenciu pri prvom góle San Jose. Dylan Gambrell ním vyrovnával v prvej tretine stav na 1:1, ale Sharks sa zvrat nepodaril. Nakoniec prehrali s Los Angeles 2:4. Vedenie Kings obnovil Andreas Athanasiou, na ktorého nadviazali gólovo Alex Iafallo a Dustin Brown. Otvárací gól zápasu strelil Jeff Carter, ktorý spolu s Athanasiouom a Brownom zaznamenali aj po asistencii. Jonathan Quick urobil 26 zákrokov a okrem Gambrella ho prekonal aj Timo Meier. Martin Jones inkasoval štyri góly z 19 striel, Josef Kořenář pri debute v NHL zastavil všetkých sedem striel. Jaroš odohral necelých 11 minút a pripísal si aj strelu, mínusový bod a bodyček. Jeho tím o deň skôr zdolal Los Angeles 5:2 a v sobotu prišiel o päťzápasovú víťaznú sériu vo vzájomných dueloch.

Hviezdy duelu: 1. J. Carter, 2. A. Athanasiou, 3. D. Brown (všetci LAK)

DAL - FLA 4:1

Stars vďaka dvom rýchlym gólom zdolali Panthers

Z víťazstva sa tešil aj obranca Andrej Sekera, ktorého Dallas zdolal Floridu 4:1. Základy výhry položili už Jason Robertson a Joel L’Esperance, ktorý skórovali v prvých 109 sekundách zápasu, čím sa postarali o dva najrýchlejšieho góly Stars od presťahovania organizácie do Texasu. Robertson pridal ešte jeden gól v úvode tretej tretine, do čierneho sa trafil aj Jamie Benn a Antona Chudobina z 21 striel prekonal len Aleksander Barkov. Sergej Bobrovskij kryl 16 striel a Panthers prehrali tretí zápas po sebe. Sekera v ňom odohral 18 a štvrť minúty, pričom predviedol jeden bodyček.

Hviezdy duelu: 1. J. Robertson, 2. R. Hintz, 3. A. Chudobin (všetci DAL)

MTL - WPG 0:5

Hellebuyck vynuloval Montreal, Jets vyrovnali Leafs

Connor Hellebuyck zneškodnil všetkých 19 striel, aby zaknihoval svoje 22. čisté konto v kariére, druhú v sezóne, a doviedol Winnipeg k 14. výhre u súpera v tejto sezóne, čím vyrovnal Toronto na čele tejto štatistiky. Jets uspeli v Montreale 5:0, keď Jakea Allena z 25 striel postupne prekonali Paul Stastny, Nikolaj Ehlers, Derek Forbort, Andrew Copp a Mathieu Perreault. Kým Winnipeg vyhral tretí zápas po sebe, Canadiens prehrali tretí v sérii a štvrtý z posledných piatich. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 15 minút a 40 sekúnd, počas ktorých urobil dva bodyčeky. Tím z Winnipegu ešte nikdy v Montreale nevynuloval domáce mužstvo. Ani ten pôvodný.

Odporúčame:
Video: Jake Evans vs. Josh Morrissey (bitka)

Hviezdy duelu: 1. M. Perreault, 2. A. Copp, 3. C. Hellebuyck (všetci WPG)

PHI - BOS 3:2

Couturier rozhodol o výhre nad Bruins

Sean Couturier prelomil nerozhodný stav v siedmej minúte tretej tretiny, aby Philadelphia zdolala Boston 3:2 a zaknihovala len druhú výhru z posledných šiestich duelov. Travis Konecny zaznamenal gól a asistenciu, Shayne Gostisbehere tiež skóroval a Brian Elliott urobil 30 zákrokov. Jeho náprotivok, Jeremy Swayman, si pripísal prvú prehru v kariére. Vo svojom treťom štarte v NHL urobil 20 zákrokov. Z jeho spoluhráčov skóroval Patrice Bergeron a Jake DeBruns. „Medvede“ prišli o štvorzápasovú bodovú sériu i obrancu Matta Grzelcyka.

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny, 2. B. Elliott, 3. S. Couturier (všetci PHI)

CAR - DET 4:5 SN

Erne rozhodol v nájazdoch o výhre nad Hurricanes

Adam Erne premenil rozhodujúci nájazd v siedmej sérii, aby Detroit ukončil Caroline trojzápasovú víťaznú sériu triumfom 5:4. V normálnom hracom čase pomohli k prvej výhre za ostatné tri zápasy štyria rôzni strelci Dylan Larkin, Anthony Mantha, Valtteri Filppula a Erne. Thomas Greis urobil 30 zákrokov. Martin Nečas skóroval a prihrával aj Sebastianovi Ahovi na vyrovnávajúci gól v 57. minúte. Jordan Staal a Dougie Hamilton strelili zvyšné góly Hurricanes, Vincent Trocheck asistoval a bodoval už v siedmom zápase po sebe. Petr Mrázek opustil duel s 24 zákrokmi. Staal odohral svoj 999. zápas v NHL.

Samostatné nájazdy:


Hviezdy duelu: 1. A. Erne (DET), 2. D. Hamilton (CAR), 3. M. Nečas (CAR)

CBJ - CHI 3:4

Blackhawks otočili zápas proti Columbusu

Chicago prehrávalo 0:2, no potom strelilo štyri góly po sebe, aby nakoniec zdolalo Columbus 4:3. Alex Debrincat a Carl Söderberg vyrovnali na 2:2 ešte v prvej tretine, Wytt Kalynuk dokončil obrat prvým gólom kariéry a Dylan Strome zvýšil na 4:2. V záverečnej minúte zápasu ešte skresal stratu Blue Jackets Patrik Laine, ktorý ukončil sériu 14 zápasov bez gólu. Kevin Lankinen pomohol k výhre 23 zákrokmi, Elvis Merzlikins urobil o jeden zákrok viac. Blue Jackets prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Odporúčame:
Video: Obranca Wyatt Kalynuk strelil svoj prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (CHI), 2. K. Lankinen (CHI), 3. M. Del Zotto (CBJ)

TOR - OTT 6:5

Campbell opäť víťazný, Matthews a Marner štvorbodoví

Jack Campbell vyhral aj svoj 11. štart v tejto sezóne a s 27 zákrokmi doviedol Toronto k výhre 6:5 nad Ottawou, pri ktorej Auston Matthews a Mitchell Marner nazbierali po štyri body, aby každý pokoril métu 50 bodov v sezóne. Matthews sa stal prvým Američanom histórie, ktorý strelil 30 alebo viac gólov v každej z prvých piatich sezón kariéry a napokon strelil hetrik, ku ktorému pridal asistenciu. Marner zaznamenal gól a tri asistencie. Iľja Michejev sa tiež trafil do čierneho, Zach Hyman do prázdnej brány. Campbella prekonali Drake Batherson, Alex Formenton, Tim Stützle, Connor Brown a Josh Norris. Brown vytvoril nový klubový rekord, keď skóroval v siedmom zápase po sebe. Anton Forsberg urobil 32 zákrokov. Kým Toronto vyhralo šiesty zápas po sebe a bodovalo v posledných desiatich, Ottawa prehrala posledné štyri stretnutia v sérii.

Odporúčame:
Matthews vsietil hetrik, Campbell vytvoril rekord NHL + video

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. M. Marner (TOR), 3. C. Brown (OTT)

STL - MIN 3:2 PP

O’Reilly rozhodol v posledných sekundách o výhre nad Wild

Ryan O’Reilly strelil najneskorší gól v predĺžení v histórii St. Louis, aby dve sekundy pred koncom nadstaveného času rozhodol o výhre 3:2 nad Minnesotou. Mike Hoffman, ktorý bol v predošlých dvoch dueloch zdravým náhradníkom, v normálnom hracom čase dvakrát vyrovnal stav zápasu, druhýkrát v poslednej minúte tretej tretine. Pri všetkých troch góloch asistoval Vince Dunn, zatiaľ čo Ville Husso kryl 28 striel. Cam Talbot urobil o zákrok menej a Wild viedli po góloch Nica Sturma a Matta Dumbu. Nakoniec prehrali tretí zápas z posledných štyroch. St. Louis triumfovalo po tretí raz po sebe. V piatok zdolalo Minnesotu 9:1. Wild hrali bez Kevina Fialu, ktorý utrpel zranenie pri rozkorčuľovaní.

O’Reilly rozhodujúci gól:


Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman, 2. R. O'Reilly, 3. V. Dunn (všetci STL)

CGY - EDM 5:0

Flames vynulovali Oilers a ukončili si sériu prehier

Jacob Markström potreboval urobiť len 17 zákrokov, aby vychytal svoj tretie čisté konto sezóny a doviedol Calgary k výhre 5:0 nad rivalom z Edmontonu. Mark Giordano zaznamenal gól a asistenciu, aby dosiahol svoj 90. viacbodový zápas v kariére. S rovnakou bilanciou skončil Johnny Gaudreau, po góle pridali Sean Monahan, Elias Lindholm a Brett Ritchie. Mike Smith kapituloval päťkrát z 32 striel. Kým Oilers prišli o štvorzápasovú bodovú sériu, Flames vyhrali prvý zápas po štyroch prehrách po sebe.

Tkachuk opúšťal ľad s bolestivou grimasou:


Hviezdy duelu: 1. M. Giordano, 2. M. Backlund, 3. A. Mangiapane (všetci CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 15:40 0 0 0 0 0 0 2
E. Černák (TBL) 22:44 1 0 1 +1 0 2 1
A. Sekera (DAL) 18:17 0 0 0 0 0 0 1
Ch. Jaroš (SJS) 10:43 0 1 1 -1 0 1 1



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 04. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL