Matthews vsietil hetrik, Campbell vytvoril rekord NHL + video

Toronto zdolalo v sobotu Ottawu 6:5 vďaka štvorbodovým výkonom Mitcha Marnera a najmä Austona Matthewsa, ktorý sa strelil polovicu gólov Maple Leafs. Napriek vyššiemu počtu inkasovaných gólov sa však zviditeľnil aj brankára Jack Campbell.

Marner zaznamenal gól a tri asistencie, Matthews tri góly a asistenciu, aby obaja pokorili hranicu 50 bodov v tejto sezóne. Dvadsaťroční rovesníci majú na konte zhodne 52 bodov a ako prví hráči Maple Leafs od ročníka 1942/43 dokázali pokoriť päťdesiatku už po 41 zápasoch sezóny.

„Pokiaľ ide o chémiu medzi nami, nikdy nebola lepšia. Veľmi dobre si medzi sebou posúvame puk, neustále k sebe hovoríme na ľade i na lavičke. Máme rovnaké ofenzívne povedomie o tom, čo kto urobí,“ poznamenal Marner.

Matthews dosiahol svoj tretí hetrik v kariére, prvý od 14. januára 2020. Aj vďaka nemu má na konte už 31 gólov, s ktorými vedie boj o Trofej Mauricea Richarda. Momentálne má osemgólový náskok pred Connorom McDavidom a Mikkom Rantanenom.

„Sú to skutočne dobré pocity. Chlapci neustále tvorili hru počas celého zápasu a ja som mal len šťastie, že som bol na konci pár pekných prihrávok,“ skonštatoval Matthews, ktorý si zahral v útoku s Marnerom a Alexom Galchenyukom.



Campbell urobil 27 zákrokov, aby vytvoril nový rekord NHL s 11 vychytanými výhrami od začiatku sezóny po sebe. Po sobote má 93,4% úspešnosť zákrokov, no najspokojnejší z duelu neodchádzal.

„Určite dlžím chlapcom peknú večeru, to určite. Dnes to definitívne nebolo to, čo od seba očakávam, ale vďakabohu, že máme skvelý tím. Dnes ma podržali,“ priznal americký brankár, ktorý prekonal rekord Careyho Pricea z ročníka 2016/17.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 04. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL