Kings otvorili rokovania o novej zmluve už s dvoma útočníkmi

Tím Los Angeles Kings síce začal v ostatných dňoch prijímať telefonáty ohľadom útočníka Alexa Iafalla, ale stále sa s ním snaží dohodnúť na novej zmluve. A rokovania otvoril aj s druhým útočníkom s končiacou zmluvou, Andreasom Athanasiouom.

Dvadsaťsedemročný Iafallo je potenciálnym neobmedzeným voľným hráčom, keď mu končí dvojročná zmluva v hodnote 2,45 milióna amerických dolárov ročne. Už vo štvrtok Frank Seravalli z TSN informoval, že Rob Blake prijíma telefonáty od záujemcov o jeho služby, no zároveň sa snaží dohodnúť na zmluve.

V sobotu zase Elliotte Friedman zo Sportsnet informoval, že Kings začali rokovania aj s Athanasiouom, ktorý po vypršaní ročnej zmluvy v hodnote 1,2 milióna amerických dolárov môže byť obmedzeným voľným hráčom. Má pritom právo prihlásiť sa aj na arbitráž.

Dvadsaťšesťročný Athanasiou odohral vo svojej prvej sezóne v drese L.A. 32 zápasov, v ktorých zaznamenal 17 bodov za deväť gólov a osem asistencií. Iaffalo strelil 11 gólov a nazbieral 25 bodov v 39 stretnutiach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 04. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL