Prestúpi Marko Daňo po tejto sezóne do českej extraligy?

Slovenský útočník Marko Daňo patrí medzi tých najtrpezlivejších, pokiaľ ide boj o prerazenie v NHL. Trpezlivosť mu však ruže neprináša a čoskoro by sme ho mohli vidieť, ako to s bojom v zámorí vzdá a vráti sa do Európy.

Daňo pred touto sezónou podpísal ročný, dvojcestný kontrakt s Winnipegom, v ktorom sa po druhý raz pokúšal preniknúť do NHL. Zranenie z hosťovania v Trenčíne mu však šance obmedzilo a momentálne to nevyzerá tak, že by mal šancu bez veľkej maródky dostať sa do prvého tímu Jets.

V 26 rokoch má za sebou 141 zápasov NHL so ziskom 19 gólov a 26 asistencií. V posledných troch sezónach ich však odohral len 11 bez bodového zisku a každým rokom pribúda väčšia a väčšia konkurencia v podobe talentovaných mladíkov.

Preto by neprekvapilo, ak by Daňo v budúcej sezóne zvolil návrat na „starý kontinent“. V jeho situácii by to mohlo byť to správne rozhodnutie. A už sa dokonca spája s jedným klubom. Podľa Elite Prospects by v ročníku 2021/22 mohol hrávať za HC Oceláři Třinec.

S českým klubom Daňo rokoval už pred touto sezónou, ale nakoniec hosťovanie absolvoval v najvyššej slovenskej lige. S Třincom ho spája aj rodinná väzba. Jeho otec Jozef zaň hrával v rokoch 1995 až 2001 a momentálne v ňom pracuje ako manažér mládeže a asistent trénera juniorského tímu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 04. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL