Rangers ponúkli DeAngelovi pred uzávierkou možnosť, ktorú odmietol

O obrancovi Tonym DeAngelovi bolo v posledných týždňoch ticho a jedinou zmienkou počas posledného dňa prestupového obdobia bolo, že vymenený s najväčšou pravdepodobnosťou nebude. A tak sa aj stalo. Tím New York Rangers k nemu však prišiel s jednou ponukou.

Darren Dreger z TSN informoval, že Rangers ponúkli DeAngelovi možnosť vzájomného ukončenia zmluvy, vďaka čomu by sa stal podobne ako Nikita Gusev neobmedzeným voľným hráčom a mohol podpísať zmluvu s iným tímom.

Podľa renomovaného odborníka mal ešte počas víkendu veľký záujem o problémového hráča Montreal, no dvadsaťpäťročný Američan nakoniec túto ponuku odmietol a takýto koniec svojho pôsobenia na Manhattane odmietol.

V praxi to teda znamená, že Rangers v lete vykúpia DeAngela zo zmluvy. Kým ukončením zmluvy by prišiel o všetky zárobky, cez vykúpenie zo zmluvy zinkasuje jednu tretinu zvyšného platu, teda 1,766 milióna dolárov rozdelených do dvoch rokov. A tiež bude môcť podpísať zmluvu s novým tímom.

Rangers zaradili DeAngela na waiver listiny v januári a pokúšali sa ho vymeniť po tom, čo generálny manažér Jeff Gorton povedal, že si za prvý ani záložný tím newyorskej organizácie už nikdy nezahrá. Rodák z New Jersey bol v sezóne 2019/20 štvrtým najproduktívnejším obrancom NHL s 53 bodmi v 68 dueloch, ale doplatil na svoje biedne správanie, ktoré vyvrcholilo incidentom so spoluhráčom Alexandarom Georgievom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 04. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL