Útočník Canucks: Na návrat nie sme pripravení

Útočník J.T. Miller neverí, že by sa jeho tím Vancouver Canucks mal vrátiť na ľad tak skoro, ako sa to deje, po tom, čo drvivá väčšina mužstva prekonala ochorenie Covid-19.

„Necítim sa vôbec pripravený,“ povedal Miller pre The Athletic.

Canucks nehrali od 26. marca po tom, čo 21 hráčov a štyria členovia realizačného tímu boli pozitívne testovaní na koronavírus. Do akcie sa majú vrátiť v piatok proti Edmontonu.

„Dúfam, že to ľudia nezoberú zle, som super súťaživý človek... no toto pre náš tím nie je o hokeji. Je to o zdraví a bezpečnosti našich hráčov, ich rodín a ich detí,“ skonštatoval Miller.

„Aby som bol brutálne úprimný, budeme potrebovať viac času ako je toto, aby sme sa vrátili a hrali hokej. Ani hráči, ktorí to nechytili, nie sú pripravení.“

Práve Miller patrí medzi hŕstku tých, čo koronavírus nechytili. Aj napriek tomu jeho kondička významne poklesla. „Po tom, čo som len vysedával a nič moc nerobil, moje pľúca kričia o pomoc,“ doplnil.

Vancouver absolvoval v stredu prvý tímový tréning, no stále má sedem hráčov na covidovej listine. Aby tím zakončil sezónu s 56 zápasmi, bude musieť nasledujúcich 19 duelov odohrať za 31 dní.

„Myslím si, že je to celkom šialené. Viem, že každý tu má svoju prácu, ale neočakávam, že na hranie bude pripravený celý tím po jednom tréningu a rozkorčuľovaní,“ poznamenal Miller.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 04. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL