Jurčo sa tešil z výhry, Tatar nie. Jaroš nehral

V šiestich stredajších zápasoch sa ukázali dvaja slovenskí útočníci. Ani jeden nebodoval, no Tomáš Jurčo mal aspoň dôvod na radosť. Christián Jaroš sa do zostavy Sharks nezmestil.

LAK - VGK 2:6

Pacioretty, Nosek doviedli Vegas k výhre nad L.A.

Max Pacioretty strelil víťazný gól a pridal dve asistencie, bilanciu 1+2 zaznamenal aj Tomáš Nosek a Vegas zdolalo Los Angeles pohodlne 6:2. K natiahnutiu víťaznej série na štyri zápasmi pomohli gólmi aj Alex Pietrangelo, Chandler Stephenson a dvojbodoví Mark Stone s Alexom Tuchom. Marc-Andre Fleury čelil 22 strelám, z ktorých ho prekonal len jeden muž – dvakrát Trevor Moore. Po prihrávkach Adriana Kempeho. Jonathan Quick inkasoval tri góly z ôsmich striel a zo zápasu sa porúčal už v 16. minúte. Cal Petersen následne zastavil 21 z 24 striel. Kalifornský tím prehral tretí zápas z posledných štyroch. Na ľade sme opäť videli aj slovenského útočníka Tomáša Jurča, ktorý v drese Golden Knights odohral takmer 14 a pol minúty. Pôsobil veľmi dobre a so štyrmi strelami bol druhým najaktívnejším strelcom zápasu. Predviedol aj jeden bodyček. Fleury vychytal už svoju 485. výhru v kariére, čím sa osamostatnil na štvrtom mieste historického poradia NHL.

Quicka zaskočil nahodený puk:


Hviezdy duelu: 1. T. Nosek (VGK), 2. A. Martinez (VGK), 3. T. Moore (LAK)

MTL - CGY 1:4

Markström doviedol Flames k výhre nad Canadiens

Jacob Markström predviedol 26 zákrokov a Calgary vyhralo tretí zápas po sebe, keď si poradilo s Montrealom 4:1. Svoj 23. víťazný gól v kariére strelil Mark Giordano, ktorý prekonal klubový rekord Ala MacInnisa v počte víťazných gólov dosiahnutých obrancom. K štvrtej výhre vo vzájomných súbojoch po sebe pomohli gólmi aj Noah Hanifin, Josh Leivo a Sean Monahan, ktorý uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Markströma prekonal len Brett Kulak, ktorý znižoval na 1:2 svojím prvým gólom od 28. marca 2019. Jake Allen kryl 30 z 33 striel a „Habs“ prehrali štvrtý zápas z posledných šiestich. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral necelých 18 minút s jedným mínusovým bodom, dvoma strelami a dvoma blokmi.

Kulak skóroval po veľmi dlhom čase:


Hviezdy duelu: 1. M. Giordano, 2. N. Hanifin, 3. M. Backlund (všetci CGY)

OTT - WPG 2:3

Gólová séria Browna skončila pri prehre s Jets

Mathieu Perreault a Trevor Lewis skórovali v tretej tretine v presilovke, resp. oslabení, a Laurent Brossoit predviedol 27 zákrokov, aby Winnipeg zdolal Ottawu 3:2 a vyhral štvrtý zápas z posledných piatich. Do čierneho sa trafil aj Mark Scheifele, zatiaľ čo Nikolaj Ehlers asistoval, aby zaznamenal svoj 300. bod v NHL ako piaty hráč v histórii Thrashers/Jets. Connor Brown prišiel o svoju osemzápasovú gólovú sériu, keď si pripísal len asistenciu. Z jeho spoluhráčov skórovali Nick Paul, ktorý stav zápasu otváral, a Josh Norris, ktorý ho uzatváral. Po dlhšej absencii sa do brány vrátil Matt Murray, ktorý zastavil 32 striel. Senators prehrali piaty duel z posledných piatich. Debut v NHL zažil obranca Jacob Bernard-Docker po tom, čo sa Nikita Zajcev zranil pri zahrievaní.

Gól Trevora Lewisa v oslabení:


Hviezdy duelu: 1. L. Brossoit (WPG), 2. M. Scheifele (WPG), 3. N. Paul (OTT)

STL - COL 3:4

Dubnyk vyhral svoj prvý zápas v bráne Colorada

Devan Dubnyk sa stal 11. brankárom v klubovej histórii, ktorý vyhral svoj debutový zápas, keď s 31 zákrokmi doviedol Colorado k triumfu 4:3 nad St. Louis po tom, čo tímu zo zostavy vypadol Philipp Grubauer. „Na začiatku to bolo trochu rozpačité, ale prešlo mi to a potom som sa cítil o trochu lepšie a upokojil som sa,“ priznal Dubnyk. Avalanche vyhrali štvrtý zápas po sebe a na 30. víťazstvo v sezóne potrebovali len 43 zápasov, čím si prekonali rekordy z ročníkov 2000/01 a 2013/14. Mikko Rantanen skóroval a Nathan MacKinnon pri jeho góle asistoval, aby si predĺžili bodové série na šesť, resp. 11. zápasov. Pierre-Edouard Bellemare, J.T. Compher a Brandon Saad sa tiež presadili strelecky. O góly Blues, ktorí vyhrali tri predošlé zápasy po sebe, sa postarali Vince Dunn a dvakrát Mike Hoffman. Dunn po prvýkrát v kariére bodoval v štyroch zápasoch po sebe, Hoffman pridal aj asistenciu. Jordan Binnington urobil 24 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman (STL), 2. M. Rantanen (COL), 3. J. Compher (COL)

MIN - ARI 5:2

Coyotes nepomohol ani návrat Raantu. Opäť prehrali

Mats Zuccarello strelil dva góly, aby pomohol Minnesote zdolať Arizonu 5:2. Do brány Coyotes sa po 11 vynechaných dueloch vrátil Antti Raanta, ktorého z 22 striel prekonali aj Zach Parise, Nick Bonino a Jared Spurgeon. Bonino pridal aj dve asistencie, tie si pripísal aj Marcus Johansson. Wild vyhrali štvrtý vzájomný zápas po sebe aj vďaka 28 zákrokom Cama Talbota. Na neho našli recept len Jakob Chychrun a Phil Kessel. Arizonský tím prehral už piaty zápas v sérii. „Musíme už vyhrať. Potrebujeme víťazstvo, aby sme sa cítili lepšie a odrazili sa od toho,“ poznamenal tréner Rick Tocchet.

Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello, 2. C. Talbot, 3. N. Bonino (všetci MIN)

SJS - ANA1:4

Ducks uzavreli sezónnu sériu so Sharks víťazne

Anaheim dosiahol tretiu výhru nad San Jose po sebe, aby oba tímy dosiahli v sezónnej sérii bilanciu 4-3-1. Derek Grant a Alexander Volkov zaznamenali po góle a asistencii, Anthony Stolarz urobil 27 zákrokov a Ducks sa tešili z triumfu 4:1. Po prvýkrát od 6. marca sa do čierneho trafil aj Ryan Getzlaf, skóre uzavrel Jakob Silfverberg. Stolarzovi druhú nulu v sérii prekazil v 58. minúte Erik Karlsson, Josef Kořenář inkasoval pri svojom prvom štarte v NHL štyri góly z 27 striel. Sharks prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich. Slovenský obranca Christián Jaroš bol len zdravým náhradníkom.

Hviezdy duelu: 1. D. Grant, 2. A. Stolarz, 3. A. Volkov (všetci ANA)

Odporúčame:
Video: Bitky zo 14. apríla 2021 (2)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 17:45 0 0 0 -1 0 2 0
T. Jurčo (VGK) 14:19 0 0 0 0 0 4 1



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 04. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL