Ullmark by sa už v tejto sezóne vrátiť nemusel

Brankár Buffala Linus Ullmark utrpel v utorkovom zápase proti Bostonu zranenie dolnej časti tela, ktoré sa bude posudzovať na týždennej báze. V tejto sezóne by si už zachytať nemusel.

„Pri Ullmarkovi to bude väčšia výzva, pretože momentálne je to záležitosť týždňov a tých týždňov už do konca sezóny nezostáva veľa,“ povedal tréner Sabres Don Granato.

Buffalu chýba už aj brankár Carter Hutton, ktorý pre zranenie dolnej časti tela nechytal od 22. marca. Už začal korčuľovať, ale návrat sa stále neplánuje. On aj Ullmark sa po sezóne môžu stať neobmedzenými voľnými hráčmi.

Ullmarka v utorok nahradil v bráne Dustin Tokarski, ktorý nakoniec vychytal svoju prvú výhru v NHL od roku 2015. V tejto sezóne má bilanciu 1-4-2 s 90,8% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,32 inkasovaného gólu na zápas. Ďalší brankári v hierarchii, Michael Houser a Ukko-Pekka Luukkonen, ešte v NHL nechytali.

Ullmark, ktorý skôr v sezóne vynechal pre zranenie dolnej časti tela 15 duelov, kryl pri bilancii 9-6-3 91,7 % striel a inkasoval v priemere 2,63 gólu na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 04. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL