Studenič novú zmluvu ešte nerieši. V NHL sa chce udržať

Slovenský útočník Marián Studenič stále veril, že by v tejto sezóne mohla šanca prísť. Štyrikrát bol povolaný do taxi tímu New Jersey a nakoniec sa v nedeľu 11. apríla dočkal. Splnil si sen o NHL a teraz môže bojovať o to, aby sa v nej aj etabloval.

„Debutom mi spadol kameň zo srdca, že som sa dostal do NHL. Už mi to nikto nezoberie. Jedna vec je však zahrať si NHL a druhá udržať sa v nej. Na to sa teraz sústredím,“ povedal Studenič pre denník Šport.

Dvadsaťdvaročný Záhorák bol draftovaný „Diablami“ v roku 2017 z celkového 143. miesta. Nováčikovskú zmluvu podpísal o rok neskôr a po tejto sezóne mu vyprší. Bude môcť byť obmedzeným voľným hráčom. Rokovania však ešte nezačali.

„O tomto sme sa ešte vôbec nerozprávali. Určite by som bol rád, ak by som dostal šancu v ďalšom ročníku. Bolo by to zase o niečom inom. Viem už, ako to v tíme chodí a čo odo mňa čakajú. Mohol by som sa pokúsiť dostať na začiatku sezóny do hlavného tímu,“ poznamenal Studenič.

Rodák z Holíča prichádzal do zámoria ako útočník s ofenzívnym potenciálom, no v posledných rokoch zapracoval na svojej defenzívnej stránke. V AHL pravidelne dostáva priestor v oslabeniach a vo štvrtok proti Rangers v nich dostal príležitosť po prvýkrát aj v NHL. Práve v tom vidí cestu za etablovaním sa medzi elitou.

„Zistil som, že v NHL nedám päťdesiat gólov za sezónu a nebudem hráč ako McDavid, preto sa snažím nájsť si svoju cestu. Chcem byť všestrannejší a univerzálnejší, aby bolo vidieť, že viem aj brániť,“ skonštatoval Studenič, ktorý bol v piatok zaradený do taxi zostavy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 04. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL