Napodobnil Demitru: Bučnevič dosiahol hetrik v deň narodenín + video

Rangers zdolali už po tretíkrát tento týždeň rivala z New Jersey. V sobotu to bolo aj zásluhou Pavla Bučneviča, ktorý k triumfu 6:3 pomohol troma gólmi.

Bučnevič otvoril skóre zápasu v ôsmej minúte prvej tretiny a o štyri minúty neskôr zvyšoval počas presilovky na 3:0. Svoj prvý hetrik v kariére spečatil v predposlednej minúte tretej tretiny strelou do prázdnej brány.

Bonusom pre rodáka z ruského Čerepovca, ktorý v NHL odohral 290 zápasov, bolo, že hetrik dosiahol v deň svojich 26. narodenín. Niečo také dokázal vôbec ako prvý hráč v histórii newyorskej organizácie.

„Skutočne z neho mám radosť. Je to skvelý chlapec, tvrdo pracuje a znamená ohromne veľa pre náš tím,“ povedal po zápase tréner David Quinn.

Od ročníka 1990/91 dosiahlo v NHL hetrik v deň narodenín už šesť hráčov, vrátane Pavla Demitru 29. novembra 2002. Okrem neho a Bučneviča to boli aj Wayne Gretzky, Dino Ciccarelli, Patrick Sharp a Viktor Arvidson.

Bučnevič má po sobote na konte 19 gólov. V tejto sezóne odohral dokopy 43 zápasov, v ktorých nazbieral 40 bodov. Je najlepším strelcom tímu a tretím najproduktívnejším hráčom.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 04. 2021 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL