Canucks dosiahli veľké víťazstvo. Som hrdý na naše mužstvo, povedal Green

Nedeľné víťazstvo nebolo pre tím Vancouver Canucks obyčajné. V prvom zápase od 25. marca a po vážnej nákaze koronavírusom čelili „Kosatky“ lídrovi Severnej divízie, Torontu. A zdolali ho 3:2 po predĺžení aj napriek tomu, že sa duel nevyvíjal v ich prospech.

„Nie je to len bežné víťazstvo, aké zažívate v základnej časti. Je to špeciálna výhra,“ povedal tréner Travis Green. „Prešli sme si mnohým. Som hrdý na naše mužstvo.“

Niektorí hráči mali vážne prejavy nákazy, vracali, mali kŕče a trpeli dehydratáciou. Pozitívne testovaných ich bolo až 22. Vrátiť do hry sa mali už v piatok, no neboli pripravení a NHL vyslyšala hlasy a návrat odložila o dva dni.

V nedeľu sa však aj napriek tomu od Vancouveru veľa nečakalo. A potvrdzovalo sa to v úvode, keď sa ešte len tím snažil dostať do tempa. Medzitým však inkasoval dva góly a v 35. minúte prehrával 0:2. Súper dovtedy vyslal na bránu viac ako dvakrát viac striel.

Potom však prišiel gól Bo Horvata, ktorý dal hráčom Canucks krídla. V tretej tretine už boli Torontu vyrovnaným partnerom a Nils Höglander v 53. minúte vyrovnal na 2:2. Horvat potom v strede predĺženia dokončil obrat, ktorý mal aj veľký morálny podtón.

„Nemohol by som byť pyšnejší na hráčov v našej šatni. Nie je to len skvelé pre túto organizáciu, ale aj pre naše rodiny. Určite sú to skvelé pocity,“ povedal Horvat.

Horvat si z duelu odniesol dva góly a asistenciu, no prvou hviezdou bol brankár Braden Holtby. Ten predviedol až 37 zákrokov, medzi ktorými boli aj dva väčšie. Za stavu 1:2 efektne vychytal Wayne Simmondsa, čím znemožnil Torontu dostať sa do „trháku“, ktorý mohol byť osudný.

„Bol to gurážny výkon od nášho mužstva. Len sme vykorčuľovali na ľad a dali sme do toho všetko, čo v nás bolo. Držali sme spolu a verili sme, že máme šancu na víťazstvo,“ dodal Holtby, ktorý chytal namiesto Thatchera Demka, ktorý stále nie je mužstvu k dispozícii.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 04. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL