Virtanen dostal „dovolenku“. Čelí obvineniam sexuálneho charakteru

Tím Vancouver Canucks poslal útočníka Jakea Virtanena na dovolenku po tom, čo sa objavili informácie, že čelí obvineniu zo sexuálneho prečinu.

„Dozvedeli sme sa o obvineniach týkajúcich sa Jakea Virtanena. Naša organizácia neakceptuje sexuálne pochybenia žiadneho druhu a tieto tvrdenia berieme veľmi vážne,“ vyhlásili Canucks.

„Využili sme externé odborné znalosti, aby sme pomohli pri nezávislom vyšetrovaní, a dali sme hráčovi dovolenku, kým sa dočkáme väčšieho množstva informácií.“

Viac informácií o celej záležitosti nie je známych. Odmietol o tom hovoriť tréner Travis Green, nevyjadroval sa k tomu ani hráčov agent. Liga si je situácie vedomá.

Podľa Glacier Media mal Virtanen opakovane fyzicky obťažovať ženu, ktorá si priala zostať v anonymite. Neprestával, aj keď mu opakovane hovorila nie. Stať sa to malo ešte v septembri 2017, keď sa obaja dohodli na stretnutí. Hráč obeť priviezol do hotela, kde k údajnému obťažovaniu malo dôjsť.

Virtanen bol draftovaný zo šiesteho miesta v roku 2014 a je vo svojej šiestej sezóne v klube. V októbri s ním podpísal dvojročnú zmluvu za 5,1 milióna amerických dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 05. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL