Brind’Amour podpíše zmluvu až vtedy, keď sa splní táto požiadavka

Popredný tím Carolina Hurricanes ešte stále nepredĺžil zmluvu s hlavným trénerom Rodom Brind’Amourom, čo mnohí vnímajú ako prekvapujúcu skutočnosť. Elliotte Friedman zo Sportsnet však prišiel s vysvetlením, prečo sa rokovania tak naťahujú.

Obe strany už vyjadrili záujem pokračovať v plodnej spoluprácu, no Brind’Amour vraj nechce podpísať novú zmluvu skôr, ako bude predtým postarané o jeho ľudí.

„Hoci chce veľmi podpísať novú zmluvu, jedným z najväčších dôvodov odďaľovania je, že Brind’Amour chce predĺženie zmlúv aj pre svoj trénerský zbor, kondičných trénerov a kustódov, ktorí tiež nemajú zmluvu na budúci rok,“ poznamenal Friedman.

„A povedal tiež, že takou veľkou prioritou, ako je jeho kontrakt, sú aj oni pre neho. Takže to, čo hovorí organizácii je, že chce situáciu, v ktorej sa postarajú o každého. Myslím si, že sa vsádza na to, že v Caroline zostane, no daj veľmi jasne najavo, že budúcnosť ľudí okolo neho je rovnako dôležitá ako jeho budúcnosť. “

Brind’Amour je trénerom tímu, s ktorým ako hráč získal Stanleyho pohár, od sezóny 2018/19. Počas svojho pôsobenia na lavičke dosiahol úctyhodnú bilanciu 118-64-19. Teraz okrem svojich schopností ukazuje aj svoj charakter.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 05. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL