Canucks sa nedočkajú navrátilca z KHL. Prídu o nebo nadobro?

Nikita Triamkin vyjadril túžbu po návrate do NHL a tím Vancouver Canucks mal záujem priviesť ho späť. Návrat sa nakoniec nekoná a ruský obranca podpísal novú dvojročnú zmluvu s Jekaterinburgom z KHL.

Canucks draftovali dvadsaťšesťročného Rusa v roku 2014 z celkového 66. miesta. Záujem o jeho návrat mali aj vlani, no nakoniec sa dohodol na ročnej zmluve s Avtomobolistom, v ktorom strávil celú svoju kariéru v rámci Kontinentálnej hokejovej ligy.

V marci Elliotte Friedman zo Sportsnet informoval, že Canucks by radi priviedli Triamkina do tímu, keď sa skončí jeho púť v play-off v KHL. Aj generálny manažér Jim Benning hovoril, že tímu sa stále páči a mohol by byť súčasťou prvých troch obranných párov.

Na návrat Triamkina do Vancouveru to však už nevyzerá, pretože ako informuje Rick Dhaliwal, Canucks prídu o jeho práva, keď mu vyprší nová zmluva s Jekaterinburgom. Ak by sa chcel v budúcnosti vrátiť do zámoria, mohlo by to byť v drese iného tímu.

Triamkin pred návratom do rodného Jekaterinburgu v roku 2017 odohral v NHL 79 zápasov v dvoch sezónach. Pripísal si v nich tri góly, 11 bodov a 74 trestných minút.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 05. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL