Brankári Greiss a Varlamov sú medzi hviezdami týždňa

NHL v pondelok oznámila mená hviezd uplynulého týždňa sezóny 2020/21. Spomedzi hráčov sa ich dočkali brankár Detroitu Thomas Greiss, útočník Edmontonu Connor McDavid a brankár Islanders Semion Varlamov.

1. HVIEZDA: THOMAS GREISS, DETROIT
Greiss zastavil všetkých 66 striel, ktorým čelil počas 130 minút normálneho hracieho času a predĺženia. K tomu pridal aj šesť úspešných zákrokov v nájazdoch. S dvoma čistými kontami pomohol Detroitu k bilancii 1-0-1. Dve nuly po sebe vychytal po tretíkrát v kariére.

2. HVIEZDA: CONNOR MCDAVID, EDMONTON
McDavid bol najproduktívnejším hráčom týždňa, keď si v štyroch stretnutiach dokázal pripísať desať bodov za štyri góly a šesť asistencií. Nazbieral aj šesť plusových bodov a Oilers pomohol k bilancii 3-1-0 i posunu na druhé miesto Severnej divízie. Jeden zápas rozhodol a dokonca dosiahol svoj tretí hetrik v sezóne.

3. HVIEZDA: SEMION VARLAMOV, NY ISLANDERS
Varlamov zneškodnil v dvoch zápasoch proti Rangers všetkých 53 striel, aby pomohol k dvom výhram i zaisteniu účasti Islanders v play-off. Newyorského rivala pritom vynuloval v štyroch zápasoch po sebe a momentálne je jeho séria bez inkasovaného gólu dlhá 213 minút a 56 sekúnd. U Islanders ide o rekord.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 05. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL