Skúsený brankár z nižšej ligy vychytal výhru pri debute v NHL

Tím Buffalo Sabres v pondelok bojoval tak, ako Michael Houser celý život, aby zmazal dvojgólovú stratu. Nakoniec sa mu podarilo zdolať Islanders 4:2, vďaka čomu brankár z nižšej ligy vychytal výhru pri svojom prvom štarte v NHL.

„Je to také vzrušujúce. Pracoval som celý život na tom, aby som to dosiahol. Už len odchytať tento zápas bolo skutočne špeciálne, ale víťazenie je vždy váš cieľ. Hokej hráte, aby ste vyhrávali zápasy a som šťastný, že sme toho boli schopní,“ povedal Houser po tom, čo zneškodnil 35 z 37 striel.

Houser, ktorý mal v mladosti problémy s chodidlami a podstúpil aj operácie, má 28 rokov a väčšinu tejto sezóny strávil v taxi zostavy Sabres. Jeho posledný profesionálny štart sa datuje ešte k 7. marcu 2020, kedy chytával za Cincinnati Cyclone v ECHL.

Práve v tejto nižšej lige strávil väčšinu svojej profesionálnej kariéry po tom, čo neprešiel draftom v NHL. V AHL chytal naposledy v ročníku 2017/18, v ktorom rovnako ako rok predtým, zasiahol len do jedného zápasu v lige druhej úrovne.

Šancu v NHL teraz dostal vďaka početným absenciám brankárov v Buffale. Linus Ullmark, Carter Hutton a Ukko-Pekka Luukkonen sú zranení, Dustin Tokarski sa zase vyrovnáva s rodinnými záležitosťami.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 05. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL