Tortorella oficiálne končí v Columbuse. V NHL však chce zostať

A už je to aj oficiálne. John Tortorella končí na lavičke tímu Columbus Blue Jackets. Neznamená to však, že aj končí svoju kariéru v NHL.

„Torts a ja sme mali viacero konverzácií počas tejto sezóny a dohodli sme sa, že je ten správny čas pre neho aj klub, aby sme sa vydali rôznymi cestami. Je to skvelý tréner a jeho úspechy s naším tímom v ostatných šiestich sezónach hovoria samé za seba,“ povedal generálny manažér Jarmo Kekäläinen.

„Od svojho príchodu zohral dôležitú úlohu v našich úspechoch a sme extrémne vďační za jeho vášeň a záväzok k Blue Jackets a nášmu mestu. Bol to ten správny tréner v správnom čase a pomohol nám etablovať štandard, ktorý si chceme udržať aj naďalej.“

Tortorella pracoval už pre Rangers, Lightning, Canucks a Blue Jackets. V júni bude mať 63 rokov, no Elliotte Friedman zo Sportsnet v nedeľu informoval, že kariéru ešte nekončí a stále by chcel trénovať.

Otázkou však je, kde by mohol dostať šancu. Momentálne sa vnára pár možností. Seattle stále nevymenoval prvého trénera a Rick Tocchet opustil Arizonu. Chris Drury by možno chcel svojho vlastného trénera u Rangers a neistá je aj pozícia Alaina Vigneaulta vo Philadelphii. Ďalšie sa môžu ešte vynoriť.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 05. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL